Csirkés, mascarponés gnocchi a sütőből: bolti tésztával még gyorsabb
A mascarponés gnocchihoz a maradék csirkét is hozzákeverheted, még tartalmasabb lesz.
A csirkés-mascarponés gnocchi igazi ínyenc fogás. Ha nincs sok időd, ne kínlódj a krumplis tészta elkészítésével, a bolti is nagyon finom. Érdemes hozzá valamilyen karakteresebb sajtot választani, gorgonzolát vagy parmezánt. Sütőben összesütve még ízletesebb lesz, a sajt pedig jó nyúlós.
Csirkés, mascarponés gnocchi
Hozzávalók
- 50 dkg gnocchi
- 30 dkg csirke
- 20 dkg mascarpone
- 10 dkg sajt
- 2 dl tejszín
- 2 evőkanál olaj
- 1 db lilahagyma
- 1 csokor petrezselyem
- só
- bors
- szerecsendió
Elkészítés:
A gnocchit főzd ki a csomagoláson található utasítás szerint, majd szűrd le, csepegtesd le. A tejszínt öntsd egy lábosba, add hozzá a mascarponét, és reszeld hozzá a sajt felét. Kis lángon, kevergetve melegítsd addig, amíg fel nem olvad a sajt. Ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval. A csirkemellet vágd kis darabokra. Hevíts kevés olajat, és rakd bele a húst, majd kevergesd fehéredésig. Sózd, borsozd ízlés szerint, és pirítsd meg.
Egy tűzálló tálat kenj ki kevés zsiradékkal, és rakd bele a gnocchit. Tedd hozzá a kis darabokra vágott lilahagymát, a csirkemellet, öntsd rá a tejszínes keveréket, majd szórd meg a maradék sajttal. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd össze 15-20 perc alatt. Szórd meg aprított petrezselyemmel.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept