Csirkés, mascarponés gnocchi a sütőből: bolti tésztával még gyorsabb
A mascarponés gnocchihoz a maradék csirkét is hozzákeverheted, még tartalmasabb lesz.

Csirkés, mascarponés gnocchi a sütőből: bolti tésztával még gyorsabb
Ez is érdekelhet

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Mit diktál a téli kabáttrend 2018-ban? A stylist tippjei (x)

Hogyan segíts, ha bedugult a pici orra? Az orröblítés aranyszabályai (x)

10 hely, amiről álmodoznak a magyarok - Idén csupán egy európai város került fel a listára. (x)

beauty and style

Csodát tesz a kiszáradt bőrrel, ha naponta ezt iszod: pillanatok alatt felfrissülsz tőle »

6 híres nő, aki az életben sokkal szebb, mint a retusált címlapokon »

Nőies, csábító illatok a téli szezonra: parfümkörkép újdonságokkal »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A csirkés-mascarponés gnocchi igazi ínyenc fogás. Ha nincs sok időd, ne kínlódj a krumplis tészta elkészítésével, a bolti is nagyon finom. Érdemes hozzá valamilyen karakteresebb sajtot választani, gorgonzolát vagy parmezánt. Sütőben összesütve még ízletesebb lesz, a sajt pedig jó nyúlós. 

Csirkés, mascarponés gnocchi

Hozzávalók:

  • 50 dkg gnocchi
  • 30 dkg csirke
  • 20 dkg mascarpone
  • 10 dkg sajt
  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 db lilahagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A gnocchit főzd ki a csomagoláson található utasítás szerint, majd szűrd le, csepegtesd le. A tejszínt öntsd egy lábosba, add hozzá a mascarponét, és reszeld hozzá a sajt felét. Kis lángon, kevergetve melegítsd addig, amíg fel nem olvad a sajt. Ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval. A csirkemellet vágd kis darabokra. Hevíts kevés olajat, és rakd bele a húst, majd kevergesd fehéredésig. Sózd, borsozd ízlés szerint, és pirítsd meg. 
 

Egy tűzálló tálat kenj ki kevés zsiradékkal, és rakd bele a gnocchit. Tedd hozzá a kis darabokra vágott lilahagymát, a csirkemellet, öntsd rá a tejszínes keveréket, majd szórd meg a maradék sajttal. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd össze 15-20 perc alatt. Szórd meg aprított petrezselyemmel. 

Ezt is szeretjük