Csirkés-brokkolis rakott tészta a sütőből: a teteje ropogósra pirul

Nincs finomabb, mint egy nagy tepsi ropogósra sült tészta. Csirkével és brokkolival készítve is fenséges.

Csirkés-brokkolis sült tészta
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A rakott tészta számtalan módon variálható, a lényeg ugyanaz: a kifőtt tésztát hússal, zöldséggel rétegezzük, fűszeres tejszínnel öntjük le, és hagyjuk, hogy sütőben piruljon roppanósra. Ez a csirkés, brokkolis változat parmezán sajttal megszórva a legfinomabb.

Csirkés-brokkolis sült tészta

Hozzávalók

  • 30 dkg csigatészta
  • 1.5 dl főzőtejszín
  • 1 nagy, filézett csirkemell
  • 1 brokkoli
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 mokkáskanál fokhagymakrém
  • bors
  • vaj a tepsi kikenéséhez
  • reszelt parmezán a tálaláshoz
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet kockázd fel. Sózd, borsozd, szórd meg oregánóval, keverd össze egy evőkanál olívaolajjal, és tedd félre húsz percre. A tésztát és a megmosott, rózsáira szedett brokkolit egy fazékban, sós vízben főzd meg nyolc-tíz perc alatt. Készülhetnek együtt is, mert nagyjából ugyanannyi idő alatt puhulnak meg, és a tészta így átvesz egy kicsit a brokkoli ízéből. Ha készen vannak, szűrd le őket. A befűszerezett csirkemelleket egy serpenyőben, szükség esetén még egy kevés olaj hozzáadásával süsd fehéredésig. A tejszínt keverd össze a fokhagymakrémmel.

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. Egy tepsit kenj ki vajjal. Öntsd bele a brokkolis tésztát és a kisült csirkemellkockákat, kanalazd rá a fokhagymás tejszínt, keverd jól össze, takard le alufóliával, és told a sütőbe fél órára. 15 perc után vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a tészta megpirulhasson. Tálalás előtt szórd meg bőségesen reszelt parmezánnal.

Ha valami igazán laktatóra vágysz, készíts szaftos kolbászos rakott tésztát!

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük