Karcsúsító csirkés, brokkolis rizs: olyan finom, hogy hetente többször is megennéd
A csirkés, brokkolis rizs könnyű fogás, a tetejére kerülő sajt pedig még vonzóbbá teszi.

Csirkés, brokkolis rizs
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg brokkoli
- 40 dkg csirkemell
- 15 dkg rizs
- 10 dkg sajt
- 5 dl víz
- 2 evőkanál olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db vöröshagyma
- 1 db húsleveskocka
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkemellet vágd kis darabokra, és a vöröshagymát is aprítsd fel. A brokkolit szedd rózsáira, és rakd forrásban lévő vízbe. Főzd két-három percig, majd szűrd le, csepegtesd le. Az olajat öntsd egy serpenyőbe vagy lábosba, hevítsd fel, és pirítsd meg benne a vöröshagymát. Dobd rá a csirkemellet, és süsd pár percig. Amikor a hús elkezd színesedni, rakd hozzá a rizst, öntsd fel vízzel, és morzsold bele a leveskockát.
Fűszerezd zúzott fokhagymával, sóval és borssal. Kis lángon, fedő alatt párold puhára körülbelül 15 perc alatt. A végén add hozzá a brokkolit, süsd össze két-három perc alatt, és szórd meg a reszelt sajttal.
