Ízletes csirkefasírt párolt zöldségekkel
Ha túl sok volt mostanában a zsíros hús, vesd be a csirkefasírtot.
Ha a megszokott, zsírban tocsogó, agyonfűszerezett fasírt helyett szívesebben ennél diétásabb húspogácsákat, akkor ezt a receptet el kell készítened. A krumpli remek alternatívája lehet az ízletes párolt zöldségkeverék.
Csirkemellfasírt recept
Hozzávalók 4 személyre
- 60 dkg csirkemell
- 3 zsemle
- 1 tojás
- 1 kisebb vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt bors
- fél csokor petrezselyem
- zsemlemorzsa
Körethez
- 70 dkg mexikói zöldségkeverék
- 1 evőkanál olívaolaj
- só
- bors
Elkészítés:
A fasírthoz áztasd vízbe a szikkadt zsemléket. Ha jól megszívják magukat, nyomkodd ki. A hagymát aprítsd fel, majd a hússal és a jól kicsavart zsemlével dolgozd össze. Ízlésed szerint sózd, borsozd, nyomd hozzá a fokhagymát, és dobj hozzá fűszerpaprikát. Végül rakd hozzá az apróra vágott petrezselymet. Formázz a masszából pogácsákat. Megsütheted a fasírtot serpenyőben, forró olajban vagy sütőben. Ha utóbbi megoldást választod, 170 fokon körülbelül 30 perc alatt lesz szép piros, ropogós.
A zöldségkeveréket tedd egy tűzálló tálba, locsold meg az olívaolajjal, ízlés szerint sózd, és szórd meg őrölt borssal, keverd össze, majd fedd le. Fagyasztott állapotban kezdd el párolni, így enged egy kis levet, és nem kell alá folyadék. Ezután a mikróban kisebb fokozaton párold készre 15-20 perc alatt. Közben néha kevergesd meg. Ha kész, kanalazd a hús mellé.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció