Csirkemelles-zöldséges ragu: így lesz igazán szaftos
Ha vigyázol az alakodra, akkor is jóllakhatsz ezzel a csirkemelles-zöldséges raguval.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mennyi vitamindús finomság egy lábasban! A zöldséges-csirkemelles ragut köret nélkül is fogyaszthatod. Rizzsel, krumplival, friss kenyérrel pedig igazán eltelít. 

Csirkemelles-zöldséges ragu

Hozzávalók 4 személyre:

  • 30 dkg csirkemellfilé
  • 25 dkg cukkini
  • 10 dkg paradicsom
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 szál újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • majoránna
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet, a cukkinit, a hagymát és a paradicsomot kockázd fel egyforma darabokra, a húst sózd be. A hagymát pirítsd üvegesre egy evőkanál olajon, majd add hozzá a csirkemellet. Amikor a hús kifehéredik, tedd hozzá a cukkinit, kicsit sózd meg, hogy levet eresszen, és párold öt percig fedél alatt. Utána dobd bele a paradicsomot és a fokhagymát, majd újra lefedve párold tovább. Ha kicsit szaftosabb állagot akarsz, kevés vizet is önthetsz hozzá.

Amikor már majdnem kész, tehát a cukkini nagyjából puha, a paradicsom levet eresztett, és a héja elkezdett leválni, fűszerezd ízlés szerint borssal és majoránnával, majd párold készre öt perc alatt. Az újhagyma szárával díszítheted.

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük