Csirkemelles-zöldséges ragu: így lesz igazán szaftos
Ha vigyázol az alakodra, akkor is jóllakhatsz ezzel a csirkemelles-zöldséges raguval.
Mennyi vitamindús finomság egy lábasban! A zöldséges-csirkemelles ragut köret nélkül is fogyaszthatod. Rizzsel, krumplival, friss kenyérrel pedig igazán eltelít.
Csirkemelles-zöldséges ragu
Hozzávalók 4 személyre
- 30 dkg csirkemellfilé
- 25 dkg cukkini
- 10 dkg paradicsom
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 szál újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- majoránna
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A csirkemellet, a cukkinit, a hagymát és a paradicsomot kockázd fel egyforma darabokra, a húst sózd be. A hagymát pirítsd üvegesre egy evőkanál olajon, majd add hozzá a csirkemellet. Amikor a hús kifehéredik, tedd hozzá a cukkinit, kicsit sózd meg, hogy levet eresszen, és párold öt percig fedél alatt. Utána dobd bele a paradicsomot és a fokhagymát, majd újra lefedve párold tovább. Ha kicsit szaftosabb állagot akarsz, kevés vizet is önthetsz hozzá.
Amikor már majdnem kész, tehát a cukkini nagyjából puha, a paradicsom levet eresztett, és a héja elkezdett leválni, fűszerezd ízlés szerint borssal és majoránnával, majd párold készre öt perc alatt. Az újhagyma szárával díszítheted.
