Csirkemelles-zöldséges ragu: így lesz igazán szaftos
Ha vigyázol az alakodra, akkor is jóllakhatsz ezzel a csirkemelles-zöldséges raguval.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mennyi vitamindús finomság egy lábasban! A zöldséges-csirkemelles ragut köret nélkül is fogyaszthatod. Rizzsel, krumplival, friss kenyérrel pedig igazán eltelít. 

Csirkemelles-zöldséges ragu

Hozzávalók 4 személyre:

  • 30 dkg csirkemellfilé
  • 25 dkg cukkini
  • 10 dkg paradicsom
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 szál újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • majoránna
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet, a cukkinit, a hagymát és a paradicsomot kockázd fel egyforma darabokra, a húst sózd be. A hagymát pirítsd üvegesre egy evőkanál olajon, majd add hozzá a csirkemellet. Amikor a hús kifehéredik, tedd hozzá a cukkinit, kicsit sózd meg, hogy levet eresszen, és párold öt percig fedél alatt. Utána dobd bele a paradicsomot és a fokhagymát, majd újra lefedve párold tovább. Ha kicsit szaftosabb állagot akarsz, kevés vizet is önthetsz hozzá.

Amikor már majdnem kész, tehát a cukkini nagyjából puha, a paradicsom levet eresztett, és a héja elkezdett leválni, fűszerezd ízlés szerint borssal és majoránnával, majd párold készre öt perc alatt. Az újhagyma szárával díszítheted.

Megjelent Mentes Anyu Szakácskönyve!

Mentesen táplálkozó családnak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Promóció

Ezt is szeretjük