Omlós csirkemell sajtmártásban

A csirkemell sajtmártásban tökéletes választás, ha igazán ízletes ebédet szeretnél kevés munkával az asztalra varázsolni.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Amilyen egyszerű, olyan finom a csirkemell sajtmártásban! A húst sütheted serpenyőben, de akár grillezheted is. A tejszín és a különböző sajtok teszik kellemesen szaftossá a kissé száraz csirkét.

Csirkemell sajtmártásban

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg csirkemellfilé
  • 20 dkg reszelt trappista sajt
  • 20 dkg reszelt füstölt sajt
  • 4 dl főzőtejszín
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 1 dl víz
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 csipet őrölt bors
  • 1 csipet szerecsendió
  • 1 csipet só
Recept idők

Elkészítés:

Készítsd elő a csirkemellet, mosd meg. Vágj kisebb tenyérnyi szeleteket belőle, szükség esetén klopfold ki. Tedd a vajat egy serpenyőbe, ha felolvad, mehetnek bele a húsok. Süsd a szeleteket addig, amíg mindkét oldaluk szép barna színt nem kap. Ez oldalanként öt-hat perc. Majd öntsd fel borral és vízzel, ízlés szerint sózd, borsozd, add hozzá a szerecsendiót.

Fedő alatt párold puhára a húst, időnként keverd meg. Ha a hústű már könnyen átmegy rajta, vedd le a lángról. Öntsd hozzá a tejszínt, végül az előre lereszelt sajtokat. Jól keverd össze, majd újra fedd le, és a lángot zárd el.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük