Omlós csirkemell sajtmártásban
A csirkemell sajtmártásban tökéletes választás, ha igazán ízletes ebédet szeretnél kevés munkával az asztalra varázsolni.

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Házi permet pattanásos bőrre, tengeri sóval és magnéziummal »

Itt vágd el a nadrágot, hogy csinos felső legyen belőle: csak egy nyisszantás »

Szomszéd lányból a végzet asszonya: Margot Robbie átalakulásai »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Amilyen egyszerű, olyan finom a csirkemell sajtmártásban! A húst sütheted serpenyőben, de akár grillezheted is. A tejszín és a különböző sajtok teszik kellemesen szaftossá a kissé száraz csirkét.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg csirkemellfilé
  • 20 dkg reszelt trappista sajt
  • 20 dkg reszelt füstölt sajt
  • 4 dl főzőtejszín
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 1 dl víz
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 csipet őrölt bors
  • 1 csipet szerecsendió
  • 1 csipet só
Recept idők

Elkészítés:

Készítsd elő a csirkemellet, mosd meg. Vágj kisebb tenyérnyi szeleteket belőle, szükség esetén klopfold ki. Tedd a vajat egy serpenyőbe, ha felolvad, mehetnek bele a húsok. Süsd a szeleteket addig, amíg mindkét oldaluk szép barna színt nem kap. Ez oldalanként öt-hat perc. Majd öntsd fel borral és vízzel, ízlés szerint sózd, borsozd, add hozzá a szerecsendiót.

Fedő alatt párold puhára a húst, időnként keverd meg. Ha a hústű már könnyen átmegy rajta, vedd le a lángról. Öntsd hozzá a tejszínt, végül az előre lereszelt sajtokat. Jól keverd össze, majd újra fedd le, és a lángot zárd el.

Blog.hu ajánló