Omlós sült csirkemell sajtkrémmel: szénhidrátszegény, könnyű ebéd

A zöldfűszeres, sajtkrémes csirkemell ideális választás akkor, ha nemcsak finomat szeretnél enni, hanem az is fontos számodra, hogy ne hizlaljon az ebéd.

sajtkremes csirkemell
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Kend meg a csirkemellet zöldfűszeres sajtkrémmel, pakolj a tetejére sovány sajtot és paradicsomkarikákat, és máris kész a könnyű, diétás ebéd. Rizzsel vagy zöldségkörettel nagyon finom, de olasz módra tésztával is tálalhatod.

Csirkemell zöldfűszeres sajtkrémmel

Hozzávalók 4 személyre

  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 10 dkg natúr krémsajt
  • 10 dkg sovány trappista sajt
  • 2 paradicsom
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál aprított snidling
  • 1 kávéskanál rozmaring
  • 1 kávéskanál kakukkfű
  • bors
  • friss bazsalilkomlevelet és paradicsom a tálaláshoz
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet vágd tenyérnyi szeletekre. Sózd és borsozd be, locsold meg kevés olívaolajjal, és tedd be a hűtőbe egy órára pihenni. A pácolási idő leteltével helyezd el a szeleteket egymás mellett egy tepsiben. 

A sajtkrémet keverd össze az apróra vágott snidlinggel, a rozmaringgal és a kakukkfűvel, és kend meg vele a csirkeszeletek tetejét. A paradicsomot karikázd fel, oszd el a megkent húsokon, majd fedd be őket reszelt sajttal. Alufóliával letakarva told a tepsit 200 fokos sütőbe. Fél óra múlva vedd le a fóliát a tetejéről, és így süsd még további 15-20 percig, hogy a sajt a tetejére pirulhasson.

Tálald friss paradicsommal és bazsalikomlevelekkel.

A vajat is feldobhatod zöldfűszerekkel, az így kapott keverékkel pedig bagettet tölthetsz meg.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük