Omlós sült csirkemell sajtkrémmel: szénhidrátszegény, könnyű ebéd
A zöldfűszeres, sajtkrémes csirkemell ideális választás akkor, ha nemcsak finomat szeretnél enni, hanem az is fontos számodra, hogy ne hizlaljon az ebéd.
Kend meg a csirkemellet zöldfűszeres sajtkrémmel, pakolj a tetejére sovány sajtot és paradicsomkarikákat, és máris kész a könnyű, diétás ebéd. Rizzsel vagy zöldségkörettel nagyon finom, de olasz módra tésztával is tálalhatod.
Csirkemell zöldfűszeres sajtkrémmel
Hozzávalók 4 személyre
- 60 dkg csirkemellfilé
- 10 dkg natúr krémsajt
- 10 dkg sovány trappista sajt
- 2 paradicsom
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál aprított snidling
- 1 kávéskanál rozmaring
- 1 kávéskanál kakukkfű
- só
- bors
- friss bazsalilkomlevelet és paradicsom a tálaláshoz
Elkészítés:
A csirkemellet vágd tenyérnyi szeletekre. Sózd és borsozd be, locsold meg kevés olívaolajjal, és tedd be a hűtőbe egy órára pihenni. A pácolási idő leteltével helyezd el a szeleteket egymás mellett egy tepsiben.
A sajtkrémet keverd össze az apróra vágott snidlinggel, a rozmaringgal és a kakukkfűvel, és kend meg vele a csirkeszeletek tetejét. A paradicsomot karikázd fel, oszd el a megkent húsokon, majd fedd be őket reszelt sajttal. Alufóliával letakarva told a tepsit 200 fokos sütőbe. Fél óra múlva vedd le a fóliát a tetejéről, és így süsd még további 15-20 percig, hogy a sajt a tetejére pirulhasson.
Tálald friss paradicsommal és bazsalikomlevelekkel.
A vajat is feldobhatod zöldfűszerekkel, az így kapott keverékkel pedig bagettet tölthetsz meg.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept