Sajtos csirkemell ropogós sörtésztában sütve
Minden rántotthús-rajongó imádni fogja a csirkemellet sörtésztában.
Ha kifogytál az ötletekből, és mindig fejtörést okoz a menü tervezése, legközelebb vedd számításba a csirkemellet sörtésztában. Nagyon ízletes, és ebben a bundában a hús kevésbé szárad ki. A szódát természetesen szénsavas ásványvízzel is helyettesítheted.
Csirkemell sörtésztában
Hozzávalók 4 személyre
- 70 dkg csirkemell
- 30 dkg finomliszt
- 10 dkg reszelt trappista sajt
- 2 dl sör
- 2 tojás
- 0,5 dl szódavíz
- só
- étolaj
Elkészítés:
A csirkemelleket vágd vékony szeletekre, majd sózd meg. Keverj össze 20 deka lisztet tejjel és szódával, add hozzá a tojást, dobj hozzá egy csipet sót, és készíts sűrű palacsintatésztára emlékeztető masszát. Gépi habverőt is használhatsz, úgy gyorsabban végzel. Végül keverd hozzá a reszelt sajtot. A lényeg, hogy csomómentes legyen. Ha kevés keményítőt is teszel a masszába, a bunda ropogósabb lesz, és kisebb eséllyel válik le a húsról a panír sütés közben.
A szeleteket forgasd meg a maradék lisztben, majd a palacsintatésztában. Rakd bő, forró olajba. Ne zsúfolj egymás mellé túl sok húst. Ha minden elővigyázatosság ellenére sütés, forgatás közben véletlenül kilyukad, leválik a bunda, akkor egy-két kiskanállal csöpögtess a húsra a masszából, majd fordítsd lefelé, és süsd egy kicsit tovább. Ha aranybarna a panír, szedd ki a szeleteket, és csepegtesd le papírtörlőn.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció