Sajtos csirkemell ropogós sörtésztában sütve
Tippek a tökéletes bundához
Minden rántotthús-rajongó imádni fogja a csirkemellet sörtésztában.

Ez is érdekelhet

Hőségben is tökéletes választás az ország legjobb játszóparkja! (x)

Kszi, Simon – Mindenkinek jár egy első szerelem (x)

Daganatos betegek életét menti meg világszerte az őssejtterápia - Ezen betegségek gyógyításában lehet sikeres még (x)

Ezen a filmen sírt a cannes-i filmfesztivál közönsége - Egy fél mozijegy áráért megnézheted (x)

beauty and style

A legnőiesebb kánikularuha a szezonban: ha egyszer felveszed, többé nem akarsz mást viselni »

Ezzel a jeges teával hűsítsd magad, ha diétázol: natúr, és nincs benne felesleges kalória »

Egy apró trükk, hogy még csinosabb legyen a bokavillantó nadrág: ilyen cipőkkel viseld »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha kifogytál az ötletekből, és mindig fejtörést okoz a menü tervezése, legközelebb vedd számításba a csirkemellet sörtésztában. Nagyon ízletes, és ebben a bundában a hús kevésbé szárad ki. A szódát természetesen szénsavas ásványvízzel is helyettesítheted.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 70 dkg csirkemell
  • 30 dkg finomliszt
  • 10 dkg reszelt trappista sajt
  • 2 dl sör
  • 2 tojás
  • 0,5 dl szódavíz
  • étolaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemelleket vágd vékony szeletekre, majd sózd meg. Keverj össze 20 deka lisztet tejjel és szódával, add hozzá a tojást, dobj hozzá egy csipet sót, és készíts sűrű palacsintatésztára emlékeztető masszát. Gépi habverőt is használhatsz, úgy gyorsabban végzel. Végül keverd hozzá a reszelt sajtot. A lényeg, hogy csomómentes legyen. Ha kevés keményítőt is teszel a masszába, a bunda ropogósabb lesz, és kisebb eséllyel válik le a húsról a panír sütés közben.

A szeleteket forgasd meg a maradék lisztben, majd a palacsintatésztában. Rakd bő, forró olajba. Ne zsúfolj egymás mellé túl sok húst. Ha minden elővigyázatosság ellenére sütés, forgatás közben véletlenül kilyukad, leválik a bunda, akkor egy-két kiskanállal csöpögtess a húsra a masszából, majd fordítsd lefelé, és süsd egy kicsit tovább. Ha aranybarna a panír, szedd ki a szeleteket, és csepegtesd le papírtörlőn.

Ezt is szeretjük