Sajtos csirkemell ropogós sörtésztában sütve
Tippek a tökéletes bundához
Minden rántotthús-rajongó imádni fogja a csirkemellet sörtésztában.

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

A 71 éves Susan Lucci fürdőruhában, Photoshop nélkül mutatta meg bomba alakját: elárulta titkát »

Gyorsabban nő, és erősebb lesz a hajad, ha odafigyelsz erre: 6 egyszerű tipp a dúsabb frizuráért »

Azt hitték, megszaladt a Photoshop a Balmain reklámjában: pedig ennél nagyobb csavar van benne »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha kifogytál az ötletekből, és mindig fejtörést okoz a menü tervezése, legközelebb vedd számításba a csirkemellet sörtésztában. Nagyon ízletes, és ebben a bundában a hús kevésbé szárad ki. A szódát természetesen szénsavas ásványvízzel is helyettesítheted.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 70 dkg csirkemell
  • 30 dkg finomliszt
  • 10 dkg reszelt trappista sajt
  • 2 dl sör
  • 2 tojás
  • 0,5 dl szódavíz
  • étolaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemelleket vágd vékony szeletekre, majd sózd meg. Keverj össze 20 deka lisztet tejjel és szódával, add hozzá a tojást, dobj hozzá egy csipet sót, és készíts sűrű palacsintatésztára emlékeztető masszát. Gépi habverőt is használhatsz, úgy gyorsabban végzel. Végül keverd hozzá a reszelt sajtot. A lényeg, hogy csomómentes legyen. Ha kevés keményítőt is teszel a masszába, a bunda ropogósabb lesz, és kisebb eséllyel válik le a húsról a panír sütés közben.

A szeleteket forgasd meg a maradék lisztben, majd a palacsintatésztában. Rakd bő, forró olajba. Ne zsúfolj egymás mellé túl sok húst. Ha minden elővigyázatosság ellenére sütés, forgatás közben véletlenül kilyukad, leválik a bunda, akkor egy-két kiskanállal csöpögtess a húsra a masszából, majd fordítsd lefelé, és süsd egy kicsit tovább. Ha aranybarna a panír, szedd ki a szeleteket, és csepegtesd le papírtörlőn.

Ezt is szeretjük