Csirkemell sajtos-kukoricapelyhes bundában: kívülről jó ropogós
A sajtos-kukoricabundás csirkemellet tepsiben is megsütheted, akkor nem szívja magát tele olajjal.


- 7 híresség, aki divatot teremtett merész frizurájával: már akkor így viselték a hajukat, amikor még senki nem merte bevállalni »
- 6 divatos fazon, ami 50 felett sem tilos: ezekkel a nőies cuccokkal az egyhangúság kizárva »
- Puhává teszik a kiszáradt bőrt és feltöltik nedvességgel: 3 gyorsan elkészíthető házi kézápolót mutatunk »
- Kiderült, Dobó Kata miért szakított Andy Vajnával: 8 év után zárta le élete egy szakaszát
- Auschwitzban halt meg a 14 éves lány: utolsó fotói még megrázóbbak színesben
- Anyja egy kartondobozban hagyta a fiút születése után: a férfi 30 év múlva megkereste
- Fekete Dávid válik: felesége a három gyerekkel elhagyta
- Helyesíráskvíz: kulturális vagy kultúrális? Tudod, hogy írjuk helyesen?
A kukoricapehelybe forgatott csirkemell tepsiben is szuperropogósra sül. Még csábítóbb lesz, ha sajtot is keversz a bundába, a parmezán kitűnő választás hozzá. Ha szereted a zöldfűszereket, azzal is dobd fel a különleges panírt. Érdemes a húshoz valamilyen mártogatóst is kínálni.
Csirkemell sajtos-kukoricapelyhes bundában
Hozzávalók:
- 70 dkg csirkemell
- 25 dkg kukoricapehely
- 15 dkg liszt
- 5 dkg parmezán
- 4 db tojás
- 3 evőkanál olaj
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkemellet öblítsd le, törölgesd szárazra, és vágd vékony szeletekre. Ha szükséges, kicsit klopfold ki, majd sózd és borsozd ízlés szerint. Panírozd be, azaz először szórd meg liszttel, majd forgasd felvert tojásba, végül reszelt sajttal összekevert kukoricapehelybe.
Sorakoztasd a bundázott csirkeszeleteket sütőpapírral bélelt tepsibe, és spricceld le olajjal. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 30 perc alatt, közben forgasd át a szeleteket. Tálalás előtt még petrezselyemmel is megszórhatod a húst.
Ha unod a hagyományos panírt, a húsra számtalan bunda kerülhet. Nézd meg, mivel dobhatod még fel a hétvégi kedvencet!
Még több recept