Puha, szaftos csirkemell mézes-mustáros pácban: abbahagyhatatlanul finom
Az édes, a savanykás és a csípős ízek csodás harmóniában vannak egymással ebben a fogásban. Az izgalmas pác a csirkemellre is remekül illik.
A mézes-mustáros pác már igazi klasszikus, amit fokhagymával és fűszerekkel még izgalmasabbá tehetsz. Érdemes benne pihentetni a húst néhány órán át, hogy még szaftosabb és omlósabb legyen. Amiatt sem kell izgulnod, hogy a csirkemell kiszárad a sütőben. A hús mellé érdemes zöldségeket is tenni, így a köret is megsül vele, ráadásul átveszi a csodás aromákat.
Csirkemell mézes-mustáros pácban
Hozzávalók
- 4 db csirkemell
- 3 evőkanál magvas mustár
- 3 evőkanál méz
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál olaj
- 1 mokkáskanál citromlé
- só
- bors
- 1 ág rozmaring
- petrezselyem
Elkészítés:
A húst mosd meg, és itasd le róla a nedvességet papírtörlővel. Sózd, borsozd ízlés szerint. A mustárt keverd össze a mézzel, az olajjal, a préselt fokhagymával, a citromlével, a rozmaringgal, és kend be vele jól a csirkemelleket. Ha teheted, pácold lefedve a hűtőben legalább két-három órán át.
Pihentetés után rakd át a húst zsiradékkal kikent tepsibe, önts alá kevés vizet, szórd meg aprított petrezselyemmel, és lefedve told forró sütőbe. 180 fokon süsd meg körülbelül 45 percig. A végén vedd le róla a fóliát, és pirítsd pár percig.
Az édeskés, mázas csirkemellet is feltétlenül próbáld ki! Nagy előnye, hogy gyorsan elkészül.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció