Csirkemell fűszeres, krémsajtos panírban - Ilyen egy igazán tökéletes főfogás

Nagy átalakuláson ment át a bunda, a különleges krémsajtos panír kiváló a csirkemellre.

csirkemell-kremsajtos-bundaban2
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Új, remek ötletet mutatunk a bundázáshoz, hogy ne legyen unalmas a hétvégi rántott csirkemell. Nagyon hasonlít a fűszeres sörtésztára, de még azon is túltesz. 

Több adagban süsd ki a húst, és az olajban maradó tésztát mindig szedd ki, hogy ne ragadjon a panírra. Csak arra vigyázz, hogy eleget készíts belőle! Szószokkal, mártogatóssal is kínálhatod.

Csirkemell krémsajtos panírban

Hozzávalók:

  • 70 dkg csirkemell
  • 20 dkg liszt
  • 12 dkg krémsajt
  • 2,5 dl tej
  • 2 tojás
  • fél dl olaj
  • bors

Elkészítés ideje: 35 perc

A csirkemellet mosd meg, csepegtesd le, majd vágd fel tetszés szerint kisebb darabokra. Szórd meg sóval és borssal.  A bundához a tojásokat keverd simára a krémsajttal, majd add hozzá a sót, az olajat és a lisztet. Végül pedig több részletben a tejet is öntsd hozzá, és dolgozd csomómentesre. A palacsintatésztánál sűrűbb masszát kell kapnod.

Egy nagyobb serpenyőben vagy lábosban hevíts olajat. Forgasd a csirkefalatokat a krémsajtos masszába, és egy kicsit csepegtesd le. Rakd az olajba, majd süsd világosbarnára oldalankét négy-öt perc alatt. A bundás csirkét óvatosan szedd ki az olajból, és papírtörlőn csepegtesd le.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük