Csirkemell fűszeres, krémsajtos panírban - Ilyen egy igazán tökéletes főfogás
Nagy átalakuláson ment át a bunda, a különleges krémsajtos panír kiváló a csirkemellre.
Új, remek ötletet mutatunk a bundázáshoz, hogy ne legyen unalmas a hétvégi rántott csirkemell. Nagyon hasonlít a fűszeres sörtésztára, de még azon is túltesz.
Több adagban süsd ki a húst, és az olajban maradó tésztát mindig szedd ki, hogy ne ragadjon a panírra. Csak arra vigyázz, hogy eleget készíts belőle! Szószokkal, mártogatóssal is kínálhatod.
Csirkemell krémsajtos panírban
Hozzávalók:
- 70 dkg csirkemell
- 20 dkg liszt
- 12 dkg krémsajt
- 2,5 dl tej
- 2 tojás
- fél dl olaj
- só
- bors
Elkészítés ideje: 35 perc
A csirkemellet mosd meg, csepegtesd le, majd vágd fel tetszés szerint kisebb darabokra. Szórd meg sóval és borssal. A bundához a tojásokat keverd simára a krémsajttal, majd add hozzá a sót, az olajat és a lisztet. Végül pedig több részletben a tejet is öntsd hozzá, és dolgozd csomómentesre. A palacsintatésztánál sűrűbb masszát kell kapnod.
Egy nagyobb serpenyőben vagy lábosban hevíts olajat. Forgasd a csirkefalatokat a krémsajtos masszába, és egy kicsit csepegtesd le. Rakd az olajba, majd süsd világosbarnára oldalankét négy-öt perc alatt. A bundás csirkét óvatosan szedd ki az olajból, és papírtörlőn csepegtesd le.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció