Fűszeres csirkemell kelbimbóval sütve: egy tepsiben pirul a hús és a köret
Ha együtt sütöd a csirkemellet a kelbimbóval, igazán finom, omlós és nem mellékesen egészséges ételt tehetsz az asztalra.

- A nyár legnőiesebb darabja a fehér nadrág: végtelen variációban elsüthető, így mindig felfrissíti a megjelenést »
- Az 57 éves Caroline az egyik leghíresebb ősz hajú modell, de a lánya szépségén is csak ámulni lehet: Mimi le sem tagadhatná édesanyját »
- Nőies, dús hatású frizurák, amiket nem ollóval készített a fodrász: divatos fazonok borotvával vágva »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- Rúzsa Magdi először mindhárom babájával egy fotón: már 4 hónaposak az ikrek
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Megmenthető Csősz Boglárka házassága? Milliárdos férje ezt nyilatkozta
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
Sokaknak okoz fejtörést, hogyan vigyázhatnak az alakjukra úgy, hogy közben éhesek se maradjanak. A csirkemell zöldségekkel sütve tökéletes választás: laktató, nem terheli meg a gyomrot, a köret tele van vitaminnal, és az egész nagyon finom. Se a húsról, se a zöldségekről ne sajnáld a fűszereket!
Csirkemell kelbimbóval sütve
Hozzávalók
A csirkéhez
- 1 nagy filézett csirkemell
- 4 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 teáskanál morzsolt oregánó
- 0.5 mokkáskanál cayenne-bors
- só
- bors
A körethez
- 30 dkg kelbimbó
- 6 koktélparadicsom
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 nagy lila hagyma
- 1 teáskanál citromlé
- 1 ág friss rozmaring
- só
- frissen őrölt bors
- frissen őrölt chilipehely
Elkészítés:
A csirkét vágd négy szeletre, sózd és borsozd be. Az olívaolajat keverd össze a zúzott fokhagymagerezdekkel, a pirospaprikával, az oregánóval és a Cayenne-borssal. Tedd a csirkedarabokat ebbe a páclébe, és lefedve pihentesd a hűtőben legalább egy órát, hogy az ízek lejussanak a hús belsejébe.
Közben a sütőt melegítsd elő 180 fokra. A kelbimbót mosd meg, a nagyobb darabokat vágd félbe. A hagymát cikkezd fel, a paradicsomokat vágd kettőbe. Oszd el a zöldségkeveréket egy tepsi aljában. Szórd meg őket sóval, reszelj rájuk borsot és chilipelyhet, tépkedj melléjük néhány rozmaringlevelet, locsold meg citromlével és olívaolajjal, és forgasd össze. Helyezd el mellettük vagy a tetejükön a bepácolt csirkét. Takard le alufóliával, és told a sütőbe nagyjából 40 percre, amíg a hús és a köret is omlóssá puhul.
A ropogósra sült kelbimbó parmezánnal megszórva akár önmagában is megállja a helyét.
Még több recept