Fűszeres csirkemell kelbimbóval sütve: egy tepsiben pirul a hús és a köret
Ha együtt sütöd a csirkemellet a kelbimbóval, igazán finom, omlós és nem mellékesen egészséges ételt tehetsz az asztalra.

kelbimbos csirke
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sokaknak okoz fejtörést, hogyan vigyázhatnak az alakjukra úgy, hogy közben éhesek se maradjanak. A csirkemell zöldségekkel sütve tökéletes választás: laktató, nem terheli meg a gyomrot, a köret tele van vitaminnal, és az egész nagyon finom. Se a húsról, se a zöldségekről ne sajnáld a fűszereket!

Csirkemell kelbimbóval sütve

Hozzávalók

A csirkéhez

  • 1 nagy filézett csirkemell
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál morzsolt oregánó
  • 0.5 mokkáskanál cayenne-bors
  • bors

A körethez

  • 30 dkg kelbimbó
  • 6 koktélparadicsom
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 nagy lila hagyma
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 ág friss rozmaring
  • frissen őrölt bors
  • frissen őrölt chilipehely
Recept idők

Elkészítés:

A csirkét vágd négy szeletre, sózd és borsozd be. Az olívaolajat keverd össze a zúzott fokhagymagerezdekkel, a pirospaprikával, az oregánóval és a Cayenne-borssal. Tedd a csirkedarabokat ebbe a páclébe, és lefedve pihentesd a hűtőben legalább egy órát, hogy az ízek lejussanak a hús belsejébe.
 

Közben a sütőt melegítsd elő 180 fokra. A kelbimbót mosd meg, a nagyobb darabokat vágd félbe. A hagymát cikkezd fel, a paradicsomokat vágd kettőbe. Oszd el a zöldségkeveréket egy tepsi aljában. Szórd meg őket sóval, reszelj rájuk borsot és chilipelyhet, tépkedj melléjük néhány rozmaringlevelet, locsold meg citromlével és olívaolajjal, és forgasd össze. Helyezd el mellettük vagy a tetejükön a bepácolt csirkét. Takard le alufóliával, és told a sütőbe nagyjából 40 percre, amíg a hús és a köret is omlóssá puhul.
 

A ropogósra sült kelbimbó parmezánnal megszórva akár önmagában is megállja a helyét.

Ezt is szeretjük