Pácban érlelt, omlós csirkemell fehérboros, gombás szósszal

A csirkemellnek a fokhagymás pác mellett a gomba is extra ízt ad, a szósz pedig gondoskodik arról, hogy ne száradjon ki a hús.

csirkemell-feherboros-gombas-szosszal
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A csirkemell mindig jó választás, hétköznapra, hétvégére is könnyű belőle fenséges fogást készíteni. Ezt a gombás csirkemellet kevés munkával összedobhatod. Érdemes pácban érlelni a húst néhány órán át, hogy a fűszerek jól átjárják, és omlósabb legyen. A szószhoz minőségi bort válassz. Köretnek a galuskát és a főtt tésztát is érdemes számításba venni. 

Csirkemell fehérboros, gombás szósszal

Hozzávalók

  • 60 dkg csirkemell
  • 50 dkg gomba
  • 2 evőkanál mustár
  • 2 dl tejföl
  • 2 dl fehér bor
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 szál petrezselyem
  • 5 dkg sajt
  • 1 db vöröshagyma
  • szerecsendió
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet vágd vékonyabb szeletekre. Az olajat keverd össze sóval, borssal, mustárral és a zúzott fokhagymával, majd rakd bele a húst. Pihentesd legalább egy órán keresztül a keverékben. Kevés olajon pirítsd meg a szeleteket pár perc alatt, majd szedd ki a zsiradékból, és tedd félre.

A gombát és a vöröshagymát tisztítsd meg, és vágd fel. Tedd a visszamaradt zsiradékra, és süsd meg. Öntsd fel a borral, és forrald öt percig. Add hozzá a tejfölt, és főzd három percig, majd ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval. Tedd vissza a hússzeleteket, és rottyantsd össze pár perc alatt. Aprított petrezselyemmel és reszelt sajttal megszórva kínáld. 
A csirkemellhez a tepsibe különféle zöldségeket is tehetsz. Az egyszerű, de ízletes ételt 10 perc munkával az asztalra varázsolhatod.  

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük