Pácban érlelt, omlós csirkemell fehérboros, gombás szósszal
A csirkemellnek a fokhagymás pác mellett a gomba is extra ízt ad, a szósz pedig gondoskodik arról, hogy ne száradjon ki a hús.

- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- Huawei szupereszköz: az iroda parancsnoki hídja (x)
- Idén visszatér az egyik legnépszerűbb hazai gyereknapi program (x)
- 5 tipp, hogy a megfelelő laptopot válaszd az utazáshoz (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- A természet ihletet ad (x)
- Millie Bobby Brown frizuráiból könnyű ihletet meríteni: ezek a legnőiesebb fazonok, amiket kipróbált »
- Kihajtja a felesleges vizet, serkenti az anyagcserét: vitaminokban gazdag turmix cukkinivel »
- Mikor van az aranylakodalom, és mi van előtte, utána? – A legfontosabb évfordulók nevei, amik már feledésbe merültek »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
- Hevesi Tamás és Hevesi Kriszta balatoni nyaralója: a kétemeletes ház kívül-belül mesebeli
- Nem ébredés után mutatja a valós testsúlyt a mérleg - Mikor kell méredzkedni a tudomány szerint?
A csirkemell mindig jó választás, hétköznapra, hétvégére is könnyű belőle fenséges fogást készíteni. Ezt a gombás csirkemellet kevés munkával összedobhatod. Érdemes pácban érlelni a húst néhány órán át, hogy a fűszerek jól átjárják, és omlósabb legyen. A szószhoz minőségi bort válassz. Köretnek a galuskát és a főtt tésztát is érdemes számításba venni.
Csirkemell fehérboros, gombás szósszal
Hozzávalók
- 60 dkg csirkemell
- 50 dkg gomba
- 2 evőkanál mustár
- 2 dl tejföl
- 2 dl fehér bor
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 szál petrezselyem
- 5 dkg sajt
- 1 db vöröshagyma
- szerecsendió
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A csirkemellet vágd vékonyabb szeletekre. Az olajat keverd össze sóval, borssal, mustárral és a zúzott fokhagymával, majd rakd bele a húst. Pihentesd legalább egy órán keresztül a keverékben. Kevés olajon pirítsd meg a szeleteket pár perc alatt, majd szedd ki a zsiradékból, és tedd félre.
A gombát és a vöröshagymát tisztítsd meg, és vágd fel. Tedd a visszamaradt zsiradékra, és süsd meg. Öntsd fel a borral, és forrald öt percig. Add hozzá a tejfölt, és főzd három percig, majd ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval. Tedd vissza a hússzeleteket, és rottyantsd össze pár perc alatt. Aprított petrezselyemmel és reszelt sajttal megszórva kínáld.
A csirkemellhez a tepsibe különféle zöldségeket is tehetsz. Az egyszerű, de ízletes ételt 10 perc munkával az asztalra varázsolhatod.
Még több recept