Pácban érlelt, omlós csirkemell fehérboros, gombás szósszal
A csirkemellnek a fokhagymás pác mellett a gomba is extra ízt ad, a szósz pedig gondoskodik arról, hogy ne száradjon ki a hús.

csirkemell-feherboros-gombas-szosszal
Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

A 71 éves Twiggy ma is bomba formában van: egyszerű szépségtitkait bárki követheti »

Sohasem megy ki a divatból és nyújtja az alakot: az egyenes vonalú szövetkabát egyszerű darabokkal is jól mutat »

Ezt a trendet a fázósak is imádni fogják: meglepő, mennyire feldobja a szettet a hatalmas sál, és jó beleburkolózni »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A csirkemell mindig jó választás, hétköznapra, hétvégére is könnyű belőle fenséges fogást készíteni. Ezt a gombás csirkemellet kevés munkával összedobhatod. Érdemes pácban érlelni a húst néhány órán át, hogy a fűszerek jól átjárják, és omlósabb legyen. A szószhoz minőségi bort válassz. Köretnek a galuskát és a főtt tésztát is érdemes számításba venni. 

Csirkemell fehérboros, gombás szósszal

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemell
  • 50 dkg gomba
  • 2 evőkanál mustár
  • 2 dl tejföl
  • 2 dl fehér bor
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 szál petrezselyem
  • 5 dkg sajt
  • 1 db vöröshagyma
  • szerecsendió
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet vágd vékonyabb szeletekre. Az olajat keverd össze sóval, borssal, mustárral és a zúzott fokhagymával, majd rakd bele a húst. Pihentesd legalább egy órán keresztül a keverékben. Kevés olajon pirítsd meg a szeleteket pár perc alatt, majd szedd ki a zsiradékból, és tedd félre.

A gombát és a vöröshagymát tisztítsd meg, és vágd fel. Tedd a visszamaradt zsiradékra, és süsd meg. Öntsd fel a borral, és forrald öt percig. Add hozzá a tejfölt, és főzd három percig, majd ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval. Tedd vissza a hússzeleteket, és rottyantsd össze pár perc alatt. Aprított petrezselyemmel és reszelt sajttal megszórva kínáld. 
A csirkemellhez a tepsibe különféle zöldségeket is tehetsz. Az egyszerű, de ízletes ételt 10 perc munkával az asztalra varázsolhatod.  

Ezt is szeretjük