Bundázott csirkemell fehérboros tésztába mártva: ellenállhatatlanul ropogós lesz
A bundázott csirkemell úgy is nagyon finom, ha fehérboros masszába mártod, és ezután sütöd ki olajban.

csirkemell feheboros bundaban
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Készítsd a rántott csirkét kicsit másképp! Fehérboros tésztába mártva különlegesen ropogós lesz. Ugyanez a bunda a halhoz is remekül passzol. A sűrű tésztát felvert tojáshab lágyítja.

Csirkemell fehérboros bundában

Hozzávalók 4 személyre

  • 75 dkg csirkemellfilé
  • 12 dkg liszt + 2 evőkanál a forgatáshoz
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 dl víz
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • bors
  • 0.5 l olaj a sütéshez

Elkészítés:

A csirkemellfilét szeleteld fel és sózd és borsozd be, és tedd félre. A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéket verd habbá. Egy másik tálba öntsd bele a bort, ezt is kicsit sózd meg, add hozzá a tojássárgákat, öntsd fel vízzel, kanalazd bele a lisztet és az étkezési keményítőt, adj hozzá egy kevés szódabikarbónát, és keverj belőle sűrű tésztát. Végül óvatosan keverd hozzá a felvert tojáshabot is. 

Egy serpenyőben hevíts olajat. Egy kisebb tálba tegyél két evőkanál lisztet. A csirkeszeleteket forgasd meg először a lisztben, utána a fehérboros masszában, és az olajban oldalanként három-négy perc alatt süsd ki őket. Egyszerre csak annyi húst tegyél az olajba, amennyi kényelmesen belefér, és nem hűti le. A kész szeleteket vedd ki, és papírtörlőn szárítsd meg.

A britek kedvence, a fish and chips hasonló módon, de sörös tésztával készül.

Mentesen főzni könnyű!

Mentes Anyu legújabb könyvében nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy összeállítsa a mentes étkezések 50 legjobb receptjét. Korábbi könyveivel együtt, összesen 162 recepttel örvendezteti meg a különleges étrendet követő olvasóit.

A könyveket kedvezményes áron ide kattintva, kizárólag online lehet megvásárolni.

Promóció

Ezt is szeretjük