Bundázott csirkemell fehérboros tésztába mártva: ellenállhatatlanul ropogós lesz
A bundázott csirkemell úgy is nagyon finom, ha fehérboros masszába mártod, és ezután sütöd ki olajban.
Készítsd a rántott csirkét kicsit másképp! Fehérboros tésztába mártva különlegesen ropogós lesz. Ugyanez a bunda a halhoz is remekül passzol. A sűrű tésztát felvert tojáshab lágyítja.
Csirkemell fehérboros bundában
Hozzávalók 4 személyre
- 75 dkg csirkemellfilé
- 12 dkg liszt + 2 evőkanál a forgatáshoz
- 2 tojás
- 2 evőkanál étkezési keményítő
- 1 dl száraz fehérbor
- 1 dl víz
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
- só
- bors
- 0.5 l olaj a sütéshez
Elkészítés:
A csirkemellfilét szeleteld fel és sózd és borsozd be, és tedd félre. A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéket verd habbá. Egy másik tálba öntsd bele a bort, ezt is kicsit sózd meg, add hozzá a tojássárgákat, öntsd fel vízzel, kanalazd bele a lisztet és az étkezési keményítőt, adj hozzá egy kevés szódabikarbónát, és keverj belőle sűrű tésztát. Végül óvatosan keverd hozzá a felvert tojáshabot is.
Egy serpenyőben hevíts olajat. Egy kisebb tálba tegyél két evőkanál lisztet. A csirkeszeleteket forgasd meg először a lisztben, utána a fehérboros masszában, és az olajban oldalanként három-négy perc alatt süsd ki őket. Egyszerre csak annyi húst tegyél az olajba, amennyi kényelmesen belefér, és nem hűti le. A kész szeleteket vedd ki, és papírtörlőn szárítsd meg.
A britek kedvence, a fish and chips hasonló módon, de sörös tésztával készül.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept