Baconben sült fűszeres csirkemáj
Gyors vacsora hétköznapokra
A csirkemáj baconben sütve ízletes, pikáns fogás, krumplival tálalva pedig igazán laktató.

Ez is érdekelhet

Oda a kontroll, oda az önbizalom: mi állhat a gyakori vizelési inger mögött? (x)

Fontos ügy mellé állt a Tesco: Nézd meg, kik a támogatott szervezetek! (x)

Egy kattintás, és kész a bevásárlás: csak 1 forint a kiszállítás (x)

beauty and style

Gyönyörű esküvői hajdíszek minden frizurához: egyszerűek, mégis különlegesek »

Támogatja a bőr öngyógyító képességét és mélyen ápolja azt: a ligetszépe olaj nemcsak ámítás »

Ők voltak a ’80-as évek legjobban kereső szupermodelljei: mindenki rájuk akart hasonlítani »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az egyszerű csirkemáj a bacontől válik fenségessé. Ez az étel akkor is sikerülni fog, ha eddig nem nagyon volt a kezedben fakanál. Ha marad belőle, csomagold el másnapra, mert a csirkemáj baconben hidegen, kenyérrel is nagyon finom.

Csirkemáj baconben

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg csirkemáj
  • 40 dkg bacon
  • 1 evőkanál borecet
  • 1 teáskanál majoránna
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A szív nélküli májakat mosd meg, ha szükséges, a hártyás részeket távolítsd el. Szórd meg borssal, majoránnával, szeletekre vágott fokhagymával, és locsold meg borecettel. Két májat tekerj egy baconbe, majd rögzítsd egy fogpiszkálóval, így sütés közben biztosan nem esik szét.

Semmiképpen ne sózd, mert akkor megkeményedik. Egy serpenyőben forrósíts kevés olajat, majd helyezd el benne a baconbe göngyölt májakat. Vedd közepesre a lángot, és 10-15 perc alatt süsd meg. Közben forgasd meg őket, hogy minden oldaluk szép piros legyen. Ha kiszeded, papírtörlőn csepegtesd le a májakat.

Ezt is szeretjük