Baconben sült fűszeres csirkemáj

Gyors vacsora hétköznapokra

A csirkemáj baconben sütve ízletes, pikáns fogás, krumplival tálalva pedig igazán laktató.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az egyszerű csirkemáj a bacontől válik fenségessé. Ez az étel akkor is sikerülni fog, ha eddig nem nagyon volt a kezedben fakanál. Ha marad belőle, csomagold el másnapra, mert a csirkemáj baconben hidegen, kenyérrel is nagyon finom.

Csirkemáj baconben

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg csirkemáj
  • 40 dkg bacon
  • 1 evőkanál borecet
  • 1 teáskanál majoránna
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A szív nélküli májakat mosd meg, ha szükséges, a hártyás részeket távolítsd el. Szórd meg borssal, majoránnával, szeletekre vágott fokhagymával, és locsold meg borecettel. Két májat tekerj egy baconbe, majd rögzítsd egy fogpiszkálóval, így sütés közben biztosan nem esik szét.

Semmiképpen ne sózd, mert akkor megkeményedik. Egy serpenyőben forrósíts kevés olajat, majd helyezd el benne a baconbe göngyölt májakat. Vedd közepesre a lángot, és 10-15 perc alatt süsd meg. Közben forgasd meg őket, hogy minden oldaluk szép piros legyen. Ha kiszeded, papírtörlőn csepegtesd le a májakat.

15892913 48f2e40062fc3256167e4c04839e1d62 wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük