Szaftos, fokhagymás csirkemáj salátával tálalva: szinte szétomlik a szádban
A fokhagymás csirkemájat hihetetlenül egyszerű elkészíteni, és érdemes egy kicsit máshogy tálalni, mint ahogy szoktad.

csirkemaj-salataval
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A máj az egyik legjobb vasforrás, már csak ezért is érdemes rendszeresen fogyasztani. Másik nagy előnye, hogy könnyen, jól fűszerehető, és változatosan elkészíthető. Áztasd kicsit fokhagymás tejbe, hogy igazán omlós és ízletes legyen. Ha só csak tálaláskor kerül rá, a máj szaftosabb marad. Figyelj, hogy ne süsd túl, mert akkor kemény lesz!

Csirkemáj salátával

Hozzávalók:

  • 40 dkg csirkemáj
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 dl tej
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bors
  • majoránna
  • 1 fej saláta
  • 2 szelet kenyér
Recept idők

Elkészítés:

A májat alaposan nézd át, és tisztítsd meg az erektől, a hártyáktól és az esetleges epemaradványtól. Így biztosan nem lesz keserű. Mosd meg, majd rakd a zúzott fokhagymával elkevert tejbe. Fedd le, és pihentesd benne legalább egy órát. Így még puhább lesz a máj, a fokhagyma pedig isteni ízt ad neki. 

A vöröshagymát pucold meg, vágd vékony szeletekre, majd a zsíron süsd üvegesre. Dobd rá a lecsepegtetett májat, szórd meg borssal, majoránnával, majd önts alá kevés vizet, és párold puhára 15-20 perc alatt. Csak a végén sózd be, hogy a máj biztosan ne legyen kemény. Ha kettévágsz egy májat, és belül homogén, nem véres, lehúzhatod a tűzről. 

A salátaleveleket alaposan mosd meg, csepegtesd le. Terítsd szét egy tányéron, és halmozd rá a csirkemájat. Piríts meg néhány szelet kenyeret, és azt is tedd a salátára.
A Marshall májat próbáltad már? A sertésmájra pirított szalonna is kerül, tehát csak jó lehet!

Ezt is szeretjük