Pikáns csirkeleves egyszerűen
Hagyományos ízek új köntösben: próbáld ki így a csirkelevest! Selymes, zamatos, és jól átmelegít.
Unod, hogy minden hétvégén a megszokott húsleves kerül az asztalra? Ezzel a különleges változattal nem foghatsz mellé. A csirkelevest chilivel pikánsabbá teheted. Galuskával vagy pirított zsemlével még finomabb és laktatóbb.
Csirkeleves recept
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg csirkemell
- 5 dkg vaj
- 4 szál zellerzöld
- 4 dkg liszt
- 3 dl tejszín
- 2 sárgarépa
- 2 húsleveskocka
- 1 póréhagyma
- 1/2 teáskanál őrölt bors
- só
- szerecsendió
Elkészítés:
A csirkét mosd meg, és vágd kisebb kockákra. A póréhagymát aprítsd fel, és kevés vajon pirítsd meg, majd dobd rá a húst, sózd, borsozd ízlés szerint. Fehéredésig kevergesd, utána öntsd fel 1 liter vízzel. Morzsold bele a leveskockát, tedd bele a megpucolt, darabokra vágott répát és a zellerzöldet.
Fedd le az edényt, és főzd körülbelül 40 percig. Utána vedd ki a zellert, és botmixerrel pürésíts mindent. A lisztet és a tejszínt keverd el egy-két merőkanál levessel. Így a habarás nem lesz csomós. Öntsd a forrásban lévő levesbe, szórj hozzá szerecsendiót. A kevergetést addig ne hagyd abba, amíg be nem sűrűsödik. Vékonyra vágott csirkehússal, petrezselyemzölddel megszórva tálald.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept