Pikáns csirkeleves egyszerűen
Krémes, finom és laktató
Hagyományos ízek új köntösben: próbáld ki így a csirkelevest! Selymes, zamatos, és jól átmelegít.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Unod, hogy minden hétvégén a megszokott húsleves kerül az asztalra? Ezzel a különleges változattal nem foghatsz mellé. A csirkelevest chilivel pikánsabbá teheted. Galuskával vagy pirított zsemlével még finomabb és laktatóbb.

Csirkeleves recept

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg csirkemell
  • 5 dkg vaj
  • 4 szál zellerzöld
  • 4 dkg liszt
  • 3 dl tejszín
  • 2 sárgarépa
  • 2 húsleveskocka
  • 1 póréhagyma
  • 1/2 teáskanál őrölt bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A csirkét mosd meg, és vágd kisebb kockákra. A póréhagymát aprítsd fel, és kevés vajon pirítsd meg, majd dobd rá a húst, sózd, borsozd ízlés szerint. Fehéredésig kevergesd, utána öntsd fel 1 liter vízzel. Morzsold bele a leveskockát, tedd bele a megpucolt, darabokra vágott répát és a zellerzöldet.

Fedd le az edényt, és főzd körülbelül 40 percig. Utána vedd ki a zellert, és botmixerrel pürésíts mindent. A lisztet és a tejszínt keverd el egy-két merőkanál levessel. Így a habarás nem lesz csomós. Öntsd a forrásban lévő levesbe, szórj hozzá szerecsendiót. A kevergetést addig ne hagyd abba, amíg be nem sűrűsödik. Vékonyra vágott csirkehússal, petrezselyemzölddel megszórva tálald. 

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük