Pikáns csirkeleves egyszerűen
Krémes, finom és laktató
Hagyományos ízek új köntösben: próbáld ki így a csirkelevest! Selymes, zamatos, és jól átmelegít.
- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
- Dér Heni gyönyörű menyasszony volt: különleges ruhában ment férjhez
- Galambos Lajos házassága 22 év után válságban van - Ezért romlott meg a kapcsolatuk Boglárkával
- Kvíz! 8 ismert gyerekdal jogásznyelvre lefordítva: mennyit találsz el közülük?
- 122 éves koráig élt a francia asszony: különös képeken mutatjuk hosszú életét
Unod, hogy minden hétvégén a megszokott húsleves kerül az asztalra? Ezzel a különleges változattal nem foghatsz mellé. A csirkelevest chilivel pikánsabbá teheted. Galuskával vagy pirított zsemlével még finomabb és laktatóbb.

Csirkeleves recept
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 kg csirkemell
- 5 dkg vaj
- 4 szál zellerzöld
- 4 dkg liszt
- 3 dl tejszín
- 2 sárgarépa
- 2 húsleveskocka
- 1 póréhagyma
- 1/2 teáskanál őrölt bors
- só
- szerecsendió
Elkészítés:
A csirkét mosd meg, és vágd kisebb kockákra. A póréhagymát aprítsd fel, és kevés vajon pirítsd meg, majd dobd rá a húst, sózd, borsozd ízlés szerint. Fehéredésig kevergesd, utána öntsd fel 1 liter vízzel. Morzsold bele a leveskockát, tedd bele a megpucolt, darabokra vágott répát és a zellerzöldet.
Fedd le az edényt, és főzd körülbelül 40 percig. Utána vedd ki a zellert, és botmixerrel pürésíts mindent. A lisztet és a tejszínt keverd el egy-két merőkanál levessel. Így a habarás nem lesz csomós. Öntsd a forrásban lévő levesbe, szórj hozzá szerecsendiót. A kevergetést addig ne hagyd abba, amíg be nem sűrűsödik. Vékonyra vágott csirkehússal, petrezselyemzölddel megszórva tálald.

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!
Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.
Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban!
Promóció
Még több recept