Isteni csirkefasírt hamburgerbe, szendvicsbe: sütőben és grillen is megsütheted

Grillpartik nagy kedvence a házi húspogácsás hamburger. Sok zöldséggel, csirkehússal kevésbé hizlal.

Isteni csirkefasírt hamburgerbe, szendvicsbe: sütőben és grillen is megsütheted

Egy jól sikerült, ízletes húspogácsa nélkülözhetetlen a hamburgerhez. Ha a bolti fagyasztott húst nem találod elég finomnak, készítsd el saját magad. A házi húspogácsát könnyen az ízlésedre formálhatod, olyan fűszereket teszel a darált húshoz, amilyeneket csak szeretnél. Ha nem serpenyőben sütöd, nem fog tocsogni az olajban.

Csirkefasírt receptje

Hozzávalók

  • 50 dkg csirkemell darált
  • 5 dkg sajt
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 db tojás
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • bors
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A darált húshoz rakd hozzá az aprított vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a reszelt sajtot, a tojást, a zsemlemorzsát, ízlés szerint köményt, sót, borsot, majd alaposan gyúrd össze. Oszd hat-nyolc részre, attól függően, mekkora pogácsákat szeretnél. Formázz belőlük gombócokat, majd a tenyereddel egy kicsit lapítsd szét. 
 

Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, rendezd el benne a pogácsákat, spricceld meg kevés olajjal, és 190 fokos sütőben süsd meg körülbelül 25 perc alatt. Közben forgasd át a pogácsákat. Olajozott grillrácson, többször megforgatva is megsütheted. Ebben az esetben oldalanként körülbelül öt-öt perc alatt sül szép pirosra. 
A foszlós hamburgerzsemlét is elkészítheted otthon. Kicsit édeskés, de nem nyomja el a hús ízét. 

Ezt is szeretjük