Szaftos paradicsomos csirkecombok olasz módra: zamatos zöldségekkel együtt készül

Ez a szaftos, olaszos paradicsomos csirkecomb sok-sok friss, nyári zöldséggel készül.

Csirkecomb vadász módra
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Vadász módra készült csirkecombnak is nevezik ezt az olasz paradicsomos fogást, amelynek lényege, hogy a húst fűszeres paradicsomszósszal és sok-sok zöldséggel tálalják. A hozzávalókon változtathatsz kedved szerint, így nem kötelező bele az olívabogyó sem, viszont tehetsz hozzá bármit, amit szeretnél.

Csirkecomb vadász módra

Hozzávalók 4 személyre

  • 25 dkg gomba
  • 10 dkg olívabogyó
  • 4 egész csirkecomb
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 sárgarépa
  • 2 teáskanál étkezési keményítő
  • 1 hámozott darabolt paradicsomkonzerv
  • 1 dl sűrített paradicsom
  • 1 vöröshagyma
  • 1 kaliforniai paprika
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 kávéskanál oregánó
  • 1 kávéskanál rozmaring
  • 1 kávéskanál kakukkfű
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • frissen őrölt bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat a forgóknál vágd ketté. Szórd meg őket sóval és borssal, locsold meg olívaolajjal, és tedd be a hűtőbe egy órára pihenni. Közben a zöldségeket készítsd elő, tisztítsd meg és darabold fel őket. A pácolási idő leteltével még egy kevés olívaolajat hevíts fel egy serpenyőben, és oldalanként két-két perc alatt piríts kérget a combok minden oldalára, majd emeld ki őket egy tányérra.

 

A visszamaradt zsiradékon először párold üvegesre a hagymát, majd ha már puha, add hozzá a felszeletelt gombát, az olívabogyót, az apróra vágott fokhagymát, a sárgarépát és a kaliforniai paprikát is. Dinszteld néhány percig, ezután öntsd fel a kétféle paradicsomkonzervvel. Fűszerezd bazsalikommal, oregánóval, rozmaringgal és kakukkfűvel, szórd meg kevés sóval és borssal, és tedd vissza bele a csirkecombokat. Lefedve, kis lángon párold másfél órát, amíg a hús teljesen omlósra sül. A végén add hozzá a keményítőt, hogy besűrűsödjön, forrald össze egy-két perc alatt, majd szórd meg apróra vágott petrezselyemmel.

A olívabogyó a mediterrán konyha alapvető hozzávalója: a nizzai saláta sem képzelhető el nélküle.

Laktató nizzai saláta újkrumplival: könnyed főételként is megállja a helyét

Nem is kell mást készítened, ha ezt a nizzai salátát tálalod ebédre, minden szükséges tápanyagot megtalálsz benne.

Elolvasom

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ezt is szeretjük