Szuper ropogós csirkecomb corn flakes bundában: olajban és sütőben is sütheted
Ha fel szeretnéd dobni a megszokott rántott csirkecombot, forgasd corn flakes bundába!

- Már az ókori Rómában is szőrtelenítettek a nők: így változtak a trendek az évszázadok során »
- Aki nem a miniért rajongott, ezt a szoknyát viselte a ’90-es években: őrült sok variációban viselhető a letisztult, nőies fazon »
- Nicole Kidman meghozta a kedvet az új napszemüvegtrendhez: most mindenki ezt a fazont akarja »

- Gesztesi Károly 3 gyereke a címlapon: Panka, Dávid és Márkó sosem volt látható így együtt
- Lecseréltek két zsűritagot is a Dancing with the Starsban: mutatjuk az új ítészeket
- Az éhezés jelképe lett a magyar kisfiú világhírű fotója - Varga Laci szomorú története
- Mi Kanada fővárosa? 10 kérdéses kvíz a világ országairól, amit illik tudni
- 4 étel, ami 50 felett különösen javasolt: felturbózzák a lelassult anyagcserét a dietetikus szerint
A corn flakes, azaz a jól ismert kukoricapehely nemcsak reggeliként, hanem paníralapanyagaként is megállja a helyét. Az így készült hús különösen ropogós lesz. Olajban rövid idő alatt átsül, de ha nem szeretnél túl sok zsiradékot fogyasztani, sütőben is elkészítheted.
Csirkecomb corn flakes bundában receptje
Hozzávalók
- 8 db csirkealsócomb
- 20 dkg corn flakes
- 4 evőkanál liszt
- 2 db tojás
- só
- bors
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A csirkecombokról húzd le a bőrt, sózd, borsozd őket, és tedd be a hűtőbe egy félórát pihenni. Közben a corn flakest egy tálban villával törd össze. Ha a pihentetési idő lejárt, a húsokat forgasd lisztbe, tojásba, végül az összetört corn flakesbe.
Ezután két út áll előtted. Ha serpenyőben szeretnéd kisütni, hevíts bő olajat, és ha a beledobott panírdarab sisteregve feljön a tetejére, tedd bele a combokat. Többször megforgatva süsd őket aranybarnára, majd szűrőlapáttal szedd ki, és papírtörlőn csepegtesd le. Másik módszer szerint egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és kend meg vékonyan étolajjal. Erre fektesd a húsokat, és 180 fokra előmelegített sütőben alufóliával letakarva süsd őket negyven percig. Az utolsó tíz percre vedd le a tetejéről a fóliát, és pirítsd meg a combokat.
Pirított gombával töltve is új értelmet nyer a rántott csirke.
Még több recept