Szuper ropogós csirkecomb corn flakes bundában: olajban és sütőben is sütheted
Ha fel szeretnéd dobni a megszokott rántott csirkecombot, forgasd corn flakes bundába!

corn flakes csirkecomb
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A corn flakes, azaz a jól ismert kukoricapehely nemcsak reggeliként, hanem paníralapanyagaként is megállja a helyét. Az így készült hús különösen ropogós lesz. Olajban rövid idő alatt átsül, de ha nem szeretnél túl sok zsiradékot fogyasztani, sütőben is elkészítheted.

Csirkecomb corn flakes bundában receptje

Hozzávalók:

  • 8 db csirkealsócomb
  • 20 dkg corn flakes
  • 4 evőkanál liszt
  • 2 db tojás
  • bors
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokról húzd le a bőrt, sózd, borsozd őket, és tedd be a hűtőbe egy félórát pihenni. Közben a corn flakest egy tálban villával törd össze. Ha a pihentetési idő lejárt, a húsokat forgasd lisztbe, tojásba, végül az összetört corn flakesbe.

Ezután két út áll előtted. Ha serpenyőben szeretnéd kisütni, hevíts bő olajat, és ha a beledobott panírdarab sisteregve feljön a tetejére, tedd bele a combokat. Többször megforgatva süsd őket aranybarnára, majd szűrőlapáttal szedd ki, és papírtörlőn csepegtesd le. Másik módszer szerint egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és kend meg vékonyan étolajjal. Erre fektesd a húsokat, és 180 fokra előmelegített sütőben alufóliával letakarva süsd őket negyven percig. Az utolsó tíz percre vedd le a tetejéről a fóliát, és pirítsd meg a combokat.
Pirított gombával töltve is új értelmet nyer a rántott csirke.

Ezt is szeretjük