Sűrű csirkeaprólék-leves fűszeresen: roppanós nyári zöldségekkel a legfinomabb

A sűrű, házias csirkeaprólék-leves a nyári melegben is jólesik.

Csirkeaprólék-leves
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A klasszikus hétvégi ebéd bevezetőjének nem is kell finomabb, mint egy nagy tál fűszeres csirkeaprólék-leves. Az aprólék, vagyis vegyesen a far-hát, zúza, máj, szív, láb még ma sem kerül sokba, így pénztárcabarát módon összehozható a tápláló, vitamindús fogás.

Csirkeaprólék-leves

Hozzávalók 6 személyre

  • 50 dkg csirkeaprólék
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 babérlevél
  • 3 sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • 2 szál halványító zeller
  • 1.5 liter alaplé
  • 1 vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A répákat pucold meg és karikázd fel. Egy nagyobb lábosban hevíts egy kevés olajat, és közepesnél kicsit nagyobb lángon két-három perc alatt pirítsd meg a zöldségeket. Így jobban kihozzák főzés közben majd az ízüket. A csirkeaprólékot, amennyire tudod, szeleteld fel. Add a húst és a felkarikázott halványító zellert a zöldségekhez, öntsd fel alaplével, dobd bele a meghámozott, de egészben hagyott hagymát és fokhagymagerezdeket, sózd, borsozd, tegyél hozzá babérleveleket, és lefedve, kis lángon egy jó óra alatt főzd össze a levest. Ha szükséges, szedd le a habját felforrás után. A főzés utolsó perceiben szórd meg aprított petrezselyemmel.

A belsőségek sok vitamin tartalmaznak, ezért érdemes gyakran felhasználni őket: a klasszikus zúzapörkölttel nem lőhetsz mellé.

Így lesz sűrű szaftja a vajpuha zúzapörköltnek: lassú tűzön, sokáig főzd

Nincs a receptben semmi titok, csak időt kell hagyni neki, hogy vajpuha legyen a zúza.

Elolvasom
Ezt is szeretjük