Csirke ropogós sajtbundában
Jobb, mint a rántott hús
Ha egy kicsit változtatnál a hagyományos hétvégi menün, akkor süsd a csirkét sajtbundában!

Ez is érdekelhet

A jótékonyság ősszel sem áll meg (x)

Kukkants be az Illatszertárba! (x)

Nem szereti a gyerek a zöldséget, mit tegyünk? (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Amikor a tehetség és a középszerűség összecsap - Szily Nóra az Amadeus két főszereplőjével beszélgetett

A legropogósabb héjú, legpuhább kifli - A gyerekkorba repít vissza

A jótékonykodás legegyszerűbb formái: ha segíteni szeretnél, de nem tudod, hogyan állj neki

beauty and style

A tusvonal nem csak fekete lehet: érzékien nőies, színes verziókat mutatunk »

A macskaszem a legdivatosabb manikűr idén: nincs most ennél nőiesebb viselet »

Ugyanazt a pulóverruhát viseli 15 alkalommal a nő, de mindig másképp fest benne: nem kell sok a nőiességhez »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nem tart sokáig az ebédfőzés, ha a csirkemellet sajtbundában készíted el. Abban biztos lehetsz, hogy ez a fogás mindenki tetszését elnyeri. Szinte bármilyen köretet kínálhatsz mellé.

Csirke sajtbundában

Hozzávalók 4 személyre:

  • 70 dkg csirkemellfilé
  • 10 dkg parmezán
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 2 tojás
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet mosd meg, töröld át papírtörlővel, vágd vékonyabb szeletekre, ha szükséges, klopfold ki. Ezt a műveletet úgy is elvégezheted, hogy a húst fólia közé teszed. Így biztosan nem sérül meg, egyben marad, és szép vékony lesz. Szórd meg a szeleteket sóval és borssal.

A tojásokat verd fel, nyomd hozzá a fokhagymát. Egy másik edényben keverd össze a zsemlemorzsát és a reszelt parmezánt. A húst először mártsd a tojásba, majd jól forgasd meg a parmezános morzsában. Ellenőrizd, hogy mindenhova jutott-e panír. Forrósíts kevés olajat, és oldalanként körülbelül öt-öt perc alatt süsd aranybarnára a csirkemelleket. Ha kész, szedd papírtörlőre, és csepegtesd le róluk a felesleges olajat.

Ezt is szeretjük