Csirke ropogós sajtbundában
Jobb, mint a rántott hús
Ha egy kicsit változtatnál a hagyományos hétvégi menün, akkor süsd a csirkét sajtbundában!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nem tart sokáig az ebédfőzés, ha a csirkemellet sajtbundában készíted el. Abban biztos lehetsz, hogy ez a fogás mindenki tetszését elnyeri. Szinte bármilyen köretet kínálhatsz mellé.

Csirke sajtbundában

Hozzávalók 4 személyre:

  • 70 dkg csirkemellfilé
  • 10 dkg parmezán
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 2 tojás
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet mosd meg, töröld át papírtörlővel, vágd vékonyabb szeletekre, ha szükséges, klopfold ki. Ezt a műveletet úgy is elvégezheted, hogy a húst fólia közé teszed. Így biztosan nem sérül meg, egyben marad, és szép vékony lesz. Szórd meg a szeleteket sóval és borssal.

A tojásokat verd fel, nyomd hozzá a fokhagymát. Egy másik edényben keverd össze a zsemlemorzsát és a reszelt parmezánt. A húst először mártsd a tojásba, majd jól forgasd meg a parmezános morzsában. Ellenőrizd, hogy mindenhova jutott-e panír. Forrósíts kevés olajat, és oldalanként körülbelül öt-öt perc alatt süsd aranybarnára a csirkemelleket. Ha kész, szedd papírtörlőre, és csepegtesd le róluk a felesleges olajat.

Ezt is szeretjük