Gyors olaszos vacsora hétköznapokra

Csirke piccata

Ha csak kevés időd van a munkából hazatérve a vacsorára, ajánlunk egy gyorsan elkészíthető fogást.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A piccata jellemzően halból vagy bármilyen húsételből készült, vajas-citromos fűszeres mártással tálalt étel, itt most a csirkés változatot ismerheted meg.

A fogás titka a nagyon vékonyra szeletelt hús, amit hirtelen kell kisütni.

Csirkés piccata

Hozzávalók:

  • 10 dkg liszt
  • 60 dkg csirkemell
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 evőkanál morzsolt zsálya
  • 1 csokor rozmaring
  • 1 citrom
  • 2 evőkanál kapribogyó
  • 5 dkg vaj
  • só, bors, olívaolaj

Elkészítés ideje:

30 perc.

Elkészítés menete:

A csirkemellet vágd nagyon vékony szeletekre, majd sózd be őket. A lisztet, két kiskanál zsályát és egy kis rozmaringot dolgozz össze, majd ebben forgasd meg a csirkemelleket. Egy serpenyőben forró olajon pirítsd meg a hús mindkét oldalát, hamar át fog pirulni, tehát ne hagyd magára egy percig se. Miután minden szelet szépen megsült, a serpenyőt a benne maradt olajjal hagyd a tűzön, csak vedd kisebb lángra.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Dobd a serpenyőbe a felkarikázott fokhagymát, a kapribogyókat, add hozzá a citrom levét, és a felének a héját reszeld bele, ha már megpirult a fokhagyma, zárd el a lángot a serpenyő alatt. Dobd a még meleg serpenyőbe a vajat és a petrezselymet, és kevergesd addig, amíg mártássá nem sűrűsödik az egész. Ha ezzel kész vagy, öntsd rá az egészet a csirkére, és már eheted is.

Még több olaszos fogás!

Ha a mediterrán konyha remekeinek nem tudsz ellenállni, nézz be képgalériánkba!

A legfinomabb olasz ételek receptjei

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük