Gyors olaszos vacsora hétköznapokra
Ha csak kevés időd van a munkából hazatérve a vacsorára, ajánlunk egy gyorsan elkészíthető fogást.
A piccata jellemzően halból vagy bármilyen húsételből készült, vajas-citromos fűszeres mártással tálalt étel, itt most a csirkés változatot ismerheted meg.
A fogás titka a nagyon vékonyra szeletelt hús, amit hirtelen kell kisütni.
Csirkés piccata
Hozzávalók:
- 10 dkg liszt
- 60 dkg csirkemell
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 1 evőkanál morzsolt zsálya
- 1 csokor rozmaring
- 1 citrom
- 2 evőkanál kapribogyó
- 5 dkg vaj
- só, bors, olívaolaj
Elkészítés ideje:
30 perc.
Elkészítés menete:
A csirkemellet vágd nagyon vékony szeletekre, majd sózd be őket. A lisztet, két kiskanál zsályát és egy kis rozmaringot dolgozz össze, majd ebben forgasd meg a csirkemelleket. Egy serpenyőben forró olajon pirítsd meg a hús mindkét oldalát, hamar át fog pirulni, tehát ne hagyd magára egy percig se. Miután minden szelet szépen megsült, a serpenyőt a benne maradt olajjal hagyd a tűzön, csak vedd kisebb lángra.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Dobd a serpenyőbe a felkarikázott fokhagymát, a kapribogyókat, add hozzá a citrom levét, és a felének a héját reszeld bele, ha már megpirult a fokhagyma, zárd el a lángot a serpenyő alatt. Dobd a még meleg serpenyőbe a vajat és a petrezselymet, és kevergesd addig, amíg mártássá nem sűrűsödik az egész. Ha ezzel kész vagy, öntsd rá az egészet a csirkére, és már eheted is.
Még több olaszos fogás!
Ha a mediterrán konyha remekeinek nem tudsz ellenállni, nézz be képgalériánkba!
OLVASD EL EZT IS!
- paradicsom
- gyömbér
Isteni omlós sült szombat estére
- fokhagyma
- csirkemell