Csirke bakonyi módra
Omlós hús, ízletes gombás ragu. Kell ennél több egy finom hétvégi ebédhez vagy vacsorához? A klasszikus magyaros fogást az egész család imádni fogja.
A bakonyi húsételek annyit tesznek, hogy finom gombás ragu veszi körül az omlós húsfalatokat, borda helyett azonban lehet csirkéből is készíteni.
Ez a változat hamarabb elkészül és egyszerűbb is, mint a hagyományos változat, tökéletes szombati ebéd lesz.
Csirke bakonyi módra
Hozzávalók:
- 40 dkg csirkemellfilé
- 30 dkg csiperke
- 4 evőkanál olaj
- 2 dl tejföl
- 1 púpozott evőkanál liszt
- 2 fej vöröshagyma
- petrezselyem
- őrölt paprika
- őrölt bors
- só
Elkészítés ideje:
Körülbelül egy óra.
Elkészítés menete:
A húst mosd meg, és vágd kisujjnyi vastag csíkokra. Az apróra vágott vöröshagymát pirítsd üvegesre az olajon, majd add hozzá a csirkecsíkokat. Ha a hús már kissé megfehéredett, tedd bele a megtisztított és vékony szeletekre vágott gombát is. Sózd, borsozd, adj hozzá finomra vágott petrezselymet és őrölt paprikát, és pirítsd addig, amíg a gomba leve el nem elpárolog.
Önts alá kevés vizet, és fedő alatt párold puhára. Add hozzá a tejfölt, amit előtte meglazítottál egy kis tejjel, majd főzd össze, és már tálalhatod is.
OLVASD EL EZT IS!
![lead](http://kep.index.hu/1/0/1658/16587/165875/16587553_1000929_5e978140deb7d3ad5699c626a001ca5b_wm.jpg)
- csirke
- lasagne
A legfinomabb csirkés ételek - Képpel és recepttel
![mustaros csirkeszarnylead](http://kep.index.hu/1/0/1299/12993/129931/12993152_538554_a0c3ad68f94e9e2b2e7b08402b4a6eea_wm.jpg)
- csirke
- húsételek
Mustáros csirkeszárny: fűszeres és ropogós
![belszin lead](http://kep.index.hu/1/0/1298/12988/129883/12988378_537506_a5cf621606b5a1e63c38ff839b57ede6_wm.jpg)
- uborka
- gomba