Csirke bakonyi módra
Omlós hús, ízletes gombás ragu. Kell ennél több egy finom hétvégi ebédhez vagy vacsorához? A klasszikus magyaros fogást az egész család imádni fogja.
A bakonyi húsételek annyit tesznek, hogy finom gombás ragu veszi körül az omlós húsfalatokat, borda helyett azonban lehet csirkéből is készíteni.
Ez a változat hamarabb elkészül és egyszerűbb is, mint a hagyományos változat, tökéletes szombati ebéd lesz.
Csirke bakonyi módra
Hozzávalók:
- 40 dkg csirkemellfilé
- 30 dkg csiperke
- 4 evőkanál olaj
- 2 dl tejföl
- 1 púpozott evőkanál liszt
- 2 fej vöröshagyma
- petrezselyem
- őrölt paprika
- őrölt bors
- só
Elkészítés ideje:
Körülbelül egy óra.
Elkészítés menete:
A húst mosd meg, és vágd kisujjnyi vastag csíkokra. Az apróra vágott vöröshagymát pirítsd üvegesre az olajon, majd add hozzá a csirkecsíkokat. Ha a hús már kissé megfehéredett, tedd bele a megtisztított és vékony szeletekre vágott gombát is. Sózd, borsozd, adj hozzá finomra vágott petrezselymet és őrölt paprikát, és pirítsd addig, amíg a gomba leve el nem elpárolog.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Önts alá kevés vizet, és fedő alatt párold puhára. Add hozzá a tejfölt, amit előtte meglazítottál egy kis tejjel, majd főzd össze, és már tálalhatod is.
OLVASD EL EZT IS!
- csirke
- lasagne
A legfinomabb csirkés ételek - Képpel és recepttel
- csirke
- húsételek
Mustáros csirkeszárny: fűszeres és ropogós
- uborka
- gomba