Omlós csirke fűszeres, paradicsomos szószban sütve: mindenki kér repetát
Ha paradicsomszószban sütöd a csirkét, nem szárad ki, és csodás íze, illata lesz.
Igazán ínyenc lesz a csirke, ha házi paradicsomszósszal dobod fel. Mindegy, hogy comb, szárny vagy mell kerül a tepsibe, nem fogsz csalódni a végeredményben. Sülés közben a hús magába szívja a fűszerek csodás ízét, illatát. Ha nem szereted az olívabogyót, akár el is hagyhatod.
Csirke paradicsomos szószban
Hozzávalók
- 4 db csirkecomb egész
- 40 dkg passzírozott paradicsom
- 1 db vöröshagyma kisebb
- 1 teáskanál bazsalikom
- 1 teáskanál oregánó
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál cukor
- 3 evőkanál olívaolaj
- só
- bors
- olívabogyó
Elkészítés:
A csirkecombot mosd meg, törölgesd szárazra papírtörlővel, majd ízesítsd sóval, borssal. A vöröshagymát vágd apróra, és kevés olajon dinszteld meg. Öntsd hozzá a passzírozott paradicsomot, rakd hozzá az áttört fokhagymát, az oregánót, a bazsalikomot, és főzd forrástól számítva 10-15 percig. Ha édesebben szereted, szórj hozzá kevés cukrot.
Egy tűzálló tálat vagy tepsit kenj ki zsiradékkal, rakd bele a combokat, öntsd le a fűszeres paradicsomszósszal, és rakj rá olívabogyót. Fóliázd le, told forró sütőbe, és süsd 180 fokon körülbelül 45 percig. Amikor egy hegyes kés már könnyen beleszalad a combba, vedd le a fóliát, és pirítsd meg.
A ropogós bőrű, fűszeres csirkecombot májjal is megtöltheted, senki nem fogja bánni!
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció