Omlós csirke fűszeres, paradicsomos szószban sütve: mindenki kér repetát
Ha paradicsomszószban sütöd a csirkét, nem szárad ki, és csodás íze, illata lesz.

csirkecom-paradicsomszoszban
    • H
    • K
    • Sz
    • Cs
    • P
    • Sz
    • V
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 6
    • 7
    • 8
Ez is érdekelhet

Tiltott szerelem a Szegedi Szabadtéri Játékokon (x)

A nyugdíjasotthonból mentek fellépni: 40 év után újra színpadra álltak a szereplők (x)

„Azt mondták, örökre feküdni fog” (x)

Megvan, melyik a legjobb játék a gyereknek! (x)

beauty and style

Tejszínes kényeztető pakolás kézre, arcra: megújítja a száraz bőrt »

Visszatér a ’80-as évek egyik kabátja: 5 tipp, hogy stílusosan viseld »

Észre sem veszed a lábprotézist, annyira gyönyörű ez a nő: a 40 éves paralimpikon lepipálja a modelleket »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Igazán ínyenc lesz a csirke, ha házi paradicsomszósszal dobod fel. Mindegy, hogy comb, szárny vagy mell kerül a tepsibe, nem fogsz csalódni a végeredményben. Sülés közben a hús magába szívja a fűszerek csodás ízét, illatát. Ha nem szereted az olívabogyót, akár el is hagyhatod. 

Csirke paradicsomos szószban

Hozzávalók:

  • 4 db egész csirkecomb
  • 40 dkg passzírozott paradicsom
  • 1 db kisebb vöröshagyma
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 teáskanál oregánó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál cukor
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • bors
  • olivabogyó
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombot mosd meg, törölgesd szárazra papírtörlővel, majd ízesítsd sóval, borssal. A vöröshagymát vágd apróra, és kevés olajon dinszteld meg. Öntsd hozzá a passzírozott paradicsomot, rakd hozzá az áttört fokhagymát, az oregánót, a bazsalikomot, és főzd forrástól számítva 10-15 percig. Ha édesebben szereted, szórj hozzá kevés cukrot. 
 

Egy tűzálló tálat vagy tepsit kenj ki zsiradékkal, rakd bele a combokat, öntsd le a fűszeres paradicsomszósszal, és rakj rá olívabogyót.  Fóliázd le, told forró sütőbe, és süsd 180 fokon körülbelül 45 percig. Amikor egy hegyes kés már könnyen beleszalad a combba, vedd le a fóliát, és pirítsd meg. 
A ropogós bőrű, fűszeres csirkecombot májjal is megtöltheted, senki nem fogja bánni! 

Ezt is szeretjük