Sajttal és sonkával töltött rántott csirkemell: a cordon bleu egyszerre ropogós és krémes
A sajttal és sonkával töltött rántott csirkemell, vagyis a cordon bleu igazi fejedelmi hétvégi ebéd.

cordon bleu
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A sajttal-sonkával töltött csirkemell, vagyis a csirke cordon bleu igazi kényeztetés: kívül ropogós panír fedi, belül pedig krémes az olvadt sajttól. Ne sajnáld ki belőle a tölteléket, úgy az igazi, ha sok-sok sonkával és sajttal töltöd meg a zsebeket.

Csirke cordon bleu

Hozzávalók 4 darabhoz

A húshoz

  • 8 szelet füstölt sonka
  • 4 szelet trappista sajt
  • 4 szelet füstölt sajt
  • 1 nagy filézett csirkemell
  • bors
  • kevés olaj

A panírhoz

  • 30 dkg zsemlemorzsa
  • 20 dkg liszt
  • 3 tojás
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet vágd négy nagy darabba, és szórd meg sóval és borssal. Mindegyik darabot vágd be hosszában, mintha egy zsebet alakítanál ki benne. A zsebeket töltsd meg egyenként két szelet sonkával és két szelet sajttal, és hogy szét ne nyíljanak, hústűvel vagy fogpiszkálóval rögzítsd őket. A töltött csirkét forgasd először lisztbe, utána felvert tojásba, végül zsemlemorzsába, és helyezd el egymás mellett sütőpapírral kibélelt tepsiben. Locsold meg egy kevés olajjal, és told 180 fokra előmelegített sütőbe 45 percre, amíg a hús omlósra, a panír ropogósra sül. Félidőben fordítsd meg a húsokat, hogy egyenletesen piruljanak. Tálalás előtt a hústűt vagy a fogpiszkálót távolítsd el.

Sajttal töltve a rántott karaj is izgalmasabb - így egészen új köntösbe öltözik a megszokott vasárnapi fogás.

Ezt is szeretjük