Buffalo-húsgombócok csípős szószban: vendégvárónak is tökéletes
A krémes, csípős szósszal tálalt Buffalo-húsgombócokat imádni fogod, ha szereted a szaftos fogásokat.

A Buffalo-csirkeszárnyak mintájára készült krémes, szószos húsgombócoknál nem kell finomabb vacsora. Ha szereted a gombát, azt is tegyél a szószba, de ha nem, akár ki is hagyhatod, anélkül is finom lesz. Érdemes nagyobb adagban összeállítani a húsgombócokat, ugyanis jól bírják a fagyasztást, így ha gyorsan tennél az asztalra valami finomat, már csak a szószt kell elkészíteni hozzá.
Csípős Buffalo-húsgombóc
Hozzávalók 20 darabhoz
A húsgombócokhoz:
- 50 dkg darált pulykacomb
- 6 dkg zsemlemorzsa
- 1 tojás
- 1 evőkanál chiliszósz
- 0.5 teáskanál Worcestershire-szósz
- 0.5 teáskanál fokhagymapor
- 0.5 teáskanál vöröshagymapor
- 0.5 teáskanál só
- olívaolaj a sütéshez
A szószhoz:
- 12 dkg tejföl
- 5 dkg vaj
- 1.5 dl alaplé
- 1 evőkanál chiliszósz
- 1 teáskanál pirospaprika
- só
- bors
- 20 dkg gomba (elhagyható)
Elkészítés:
A húsgombócok hozzávalóit gyúrd egyneműre egy tálban. A ragacsos masszából formázz gombócokat, és sorakoztasd fel őket egy sütőpapírral kibélelt tepsiben, így kevesebbet kell majd takarítani utánuk. Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, és két adagban süsd ki a húsgombócokat oldalanként két-három perc alatt. A kisült darabokat tedd félre.
Ugyanabban a serpenyőben, amelyben a húsok sültek, olvaszd fel a vajat. Add hozzá a felszeletelt gombát, sózd, borsozd, és párold, amíg levet ereszt. Ekkor kanalazd hozzá a tejfölt, a chiliszószt, a pirospaprikát, a sót és a borsot. Öntsd fel annyi alaplével, hogy jó szószos legyen, forrald össze, majd pakold bele vissza a húsgombócokat.
Tálald spagettivel vagy más típusú főtt tésztával.
Ízletes, sütőtökös pulykafasírt: fűszeres paradicsomszósszal készül
A fasírt egy örök klasszikus, ami hidegen és melegen, körettel vagy csak úgy magában, egy szelet kenyérrel is isteni. Ezúttal egy ízletes, sütőtökös pulykafasírtot készítünk el, amelyhez egy finom paradicsomszószt is összedobunk.
ElolvasomKép: Galina Loginova / Getty Images
OLVASD EL EZT IS!

- leves
- savanyú káposzta
Göcseji gombócleves savanyú káposztával: senki nem marad éhes utána

- ázsiai konyha
- húsételek
Zöldbabbal sült sertésragu ázsiai recept alapján: nem kell mellé külön köret sem

- bolognai szósz
- vegetáriánus