Omlós cseresznyés piskóta
Egy finom, gyümölccsel alaposan megpakolt piskótánál kevés jobb desszert van, legyen szó ünnepről vagy hétköznapról.
Ha láttál már közelről sütőt, akkor a piskótakészítés nem okozhat gondot, az egyik legegyszerűbb - és többek között ezért a legnagyszerűbb - sütemény, amit készíthetsz.


Ha elkészült, szórj a tetejére porcukrot, vagy amíg sül, készíts hozzá vaníliasodót, és azt rákanalazva fogyaszd, mennyei lesz!
Cseresznyés piskóta
Hozzávalók:
- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 6 evőkanál liszt
- fél csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 25 dkg magozott cseresznye
Elkészítés ideje:
70 perc.
Elkészítés menete:
A tojásokat válaszd ketté, majd a sárgákat keverd simára a cukorral és a vaníliás cukorral.
Ha elérted a megfelelő állapotot, szitáld hozzá a lisztet és a sütőport, majd keverd az egészet simára. A fehérjéket egy csipet só társaságában verd kemény habbá, és ügyelve, hogy ne törjön, keverd a másik masszához.
Ha mindezzel készen vagy, végy elő egy alkalmas formát, béleld ki sütőpapírral, töltsd bele a tészta felét, szórd rá a cseresznye felét, majd ismételd meg az egészet, és told a sütőbe 180 fokra, körülbelül 25-30 percre, amikor szép barna, akkor jó.
OLVASD EL EZT IS!

- túró
- édességek
Túrógombóc édes tejföllel

- csokoládé
- édességek
Gyors málnás csokoládéfelfújt

- kelt tészta
- édességek