Tömött cseresznyés piskóta vajas tésztából: nagyon finom, ahogy átjárja a gyümölcs leve

A vajas piskóta tömöttebb, sűrűbb, mint a hagyományos, és jól megy hozzá a friss cseresznye.

Cseresznyés vajas piskóta
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A vajas piskóta a hagyományoshoz hasonló elven készül, tehát az alapja felvert tojáshab, de a tésztájába, nevéhez híven vaj is kerül, amitől sűrűbb lesz. Ha cseresznyével készíted, az édes gyümölcs leve átjárja majd a tésztát, és különlegesen finom lesz.

Cseresznyés vajas piskóta

Hozzávalók 4 személyre

  • 25 dkg magozott cseresznye
  • 10 dkg vaj
  • 6 tojás
  • 6 evőkanál liszt
  • 5 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet
  • 0.5 citrom leve
  • vaj és liszt a forma kikenéséhez
  • porcukor a szóráshoz
Recept idők

Elkészítés:

A cseresznyét mosd meg, magozd ki, és tedd félre. A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot. A tojássárgákat jól habosítsd ki a vajjal, a reszelt citromhéjjal és a kétféle cukorral. Szitáld bele a sütőporral elkevert lisztet, forgasd össze a tojáshabbal, végül add hozzá a cseresznyét. Egyengesd el egy kivajazott-kilisztezett tepsiben, és told 180 fokos sütőbe 25 percre. Tálalás előtt porcukorral szórhatod meg a tetejét.

Barackból is sokféle édességet készíthetsz: a nyári tiramisu-pohárkrémet is feldobja.

Mennyei barackos tiramisu: friss gyümölccsel még finomabb

Végre tombol a barackszezon is, így mi mással is készülhettünk volna, ha nem egy barackos tiramisuval, ami viszonylag kevés hozzávalóból készül.

Elolvasom

Kép: vikif / Getty Images

Ezt is szeretjük