Szuperkönnyű cseresznyés-almás rétes pillanatok alatt: a töltelék gazdag és szaftos

A cseresznyés-almás rétes valódi nyári finomság, ami ráadásul pillanatok alatt elkészül.

cseresznyes almas retes
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bolti leveles tésztából pillanatok alatt összeállíthatod ezt a mennyei cseresznyés-almás rétest, de ha van kedved a konyhában alkotni, akár házilag is elkészítheted hozzá a tésztát. A savanykás alma és az édes, ropogós cseresznye tökéletes párost alkotnak együtt, és izgalmassá varázsolják a jól megszokott és kedvelt süteményt.

Cseresznyés-almás rétes

Hozzávalók 2 darabhoz

  • 15 dkg magozott cseresznye
  • 10 dkg cukor
  • 4 alma
  • 2 csomag leveles tészta
  • 2 csomag citromlé
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 teáskanál fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A cseresznyét magozd ki, és minden darabot felezz el. Az almákat hámozd meg, csumázd ki, vágd kockákra. A gyümölcsöket öntsd egy tálba, majd forgasd össze a cukorral, a citromlével, a fahéjjal, a liszttel és az étkezési keményítővel.

 

Az egyik leveles tésztát tekerd le, és szurkáld meg villával. Oszd el rajta a töltelék felét úgy, hogy a rövidebbik oldalain egy-egy ötcentis sávot szabadon hagysz. Ezeket a széleket hajtsd a töltelékre, majd az egészet hosszában tekerd fel. Ismételd meg ugyanezt a másik tésztával és a töltelék másik felével. Tedd a két rétest egymás mellé sütőpapírral kibélelt tepsibe, és told 200 fokos sütőbe negyedórára, amíg szép színt kapnak.

A házi rétes készítése valódi kihívás a profiknak is: neked sikerült már?

Ezt is szeretjük