Ellenállhatatlan fahéjas-almás rétes: gyors és hihetetlenül egyszerű kész réteslapból

Ha bolti réteslapokat használsz, el sem tudod hibázni az illatos, mennyei fahéjas-almás rétest!

almas-fahejas-retes-recept
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Réteslapot készíteni időigényes, és a végeredmény sem mindig tökéletes. Épp ezért bátran használj bolti lapokat. Almával, fahéjjal töltve biztosan nem fogsz csalódni benne. Előbb a széleit hajtsd be, csak utána tekerd fel a tésztát, így biztosan nem szakad, és nem folyik ki a végein a töltelék.

Fahéjas-almás rétes

Hozzávalók

  • 1 csomag réteslap
  • 5 dkg cukor
  • 1.5 kg alma
  • 0.5 db citrom
  • 2 teáskanál fahéj
  • olaj a kenéshez
  • zsemlemorzsa
Recept idők

Elkészítés:

Az almákat hámozd meg, és nagyobb lyukú reszelőn reszeld le. Locsold meg a citrom levével, és szórd meg cukorral, fahéjjal. Pihentesd legalább 30 percig. Egy konyharuhát nedvesíts be, majd óvatosan hajtogass ki rajta három réteslapot. Mindegyik tetejét kend meg kevés olajjal. A legfelsőre szórj zsemlemorzsát, majd a jól kicsavart tölteléket halmozd a közepére. 

A két végét hajtogasd be, majd konyharuha segítségével tekerd fel, és kend meg olajjal. Ügyelj, hogy ne hajtogasd túlságosan szorosan, mert akkor sütés közben szétrepedhet. Szurkáld meg a tetejét néhány helyen villával. Előmelegített sütőben, 180 fokon körülbelül 20-25 perc alatt süsd aranybarnára. 
Ha a rétest káposztával töltöd, akár főételként is fogyaszthatod.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük