Ellenállhatatlan császármorzsa lisztérzékenyeknek is
A nagyinak is ízlene
A gluténmentes császármorzsa visszarepít gyermekkorodba.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Még mindig szádban van a nagyi egyik specialitásának, a császármorzsának az íze? Akkor ebben a smarniban sem fogsz csalódni. Michl Júlia gluténmentesített császármorzsája isteni, főleg, ha gyümölcsraguval kínálod. Lisztérzékenyek is bármennyit megehetnek belőle.

Az alábbi receptet a Lilit alakító Michl Júlia készítette és fotózta a Femina.hu olvasóinak!

Császármorzsa lisztérzékenyeknek

Hozzávalók 4 személyre:

Tésztához

  • 10 dkg gluténmentes liszt vagy kukoricaliszt
  • 3 tojás
  • 1,5 dl tej
  • 0,5 csapott kávéskanál só
  • 1 evőkanál cukor
  • 5 g vaníliás cukor
  • 5 dkg vaj

Raguhoz

  • 1 érett mangó
  • 1 körte
  • 1 evőkanál cukor
  • vanília
Recept idők

Elkészítés:

Keverd el a tojássárgáját a kétféle cukorral és a sóval. A tojásfehérjét verd habbá. Apránként keverd hozzá a lisztet és a tejet. Sűrű, de folyékony tésztát kell kapnod. Keverd bele óvatosan a felvert tojásfehérjét is. A vajat egy serpenyőben olvaszd fel, majd öntsd bele a tésztát.

Kezdd el kis lángon sütni, és fakanállal folyamatosan kapargasd az alját, míg meg nem pirul. Ez egy kicsit hosszú folyamat, de megéri!

Hámozd meg a körtét és a mangót is, a húsukat vágd kockákra. Öntsd egy kis lábosba, és a cukorral, a vaníliával alacsony lángon öt-hat percig főzd. A császármorzsát a langyosra hűlt gyümölcsraguval tálald.

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.


Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük