Ellenállhatatlan császármorzsa lisztérzékenyeknek is
A nagyinak is ízlene
A gluténmentes császármorzsa visszarepít gyermekkorodba.

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Az 58 éves Tilda Swinton nem öregszik: a közeli fotókon is makulátlan a bőre »

A tökéletesen besütött haj titka a sztárfodrász szerint: nem mindegy, mivel csinálod »

Így viseld a fekete leggings-et télen: nem csak pulcsival lehet stílusos »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Még mindig szádban van a nagyi egyik specialitásának, a császármorzsának az íze? Akkor ebben a smarniban sem fogsz csalódni. Michl Júlia gluténmentesített császármorzsája isteni, főleg, ha gyümölcsraguval kínálod. Lisztérzékenyek is bármennyit megehetnek belőle.

Az alábbi receptet a Lilit alakító Michl Júlia készítette és fotózta a Femina.hu olvasóinak!

Császármorzsa lisztérzékenyeknek

Hozzávalók 4 személyre:

Tésztához

  • 10 dkg gluténmentes liszt vagy kukoricaliszt
  • 3 tojás
  • 1,5 dl tej
  • 0,5 csapott kávéskanál só
  • 1 evőkanál cukor
  • 5 g vaníliás cukor
  • 5 dkg vaj

Raguhoz

  • 1 érett mangó
  • 1 körte
  • 1 evőkanál cukor
  • vanília
Recept idők

Elkészítés:

Keverd el a tojássárgáját a kétféle cukorral és a sóval. A tojásfehérjét verd habbá. Apránként keverd hozzá a lisztet és a tejet. Sűrű, de folyékony tésztát kell kapnod. Keverd bele óvatosan a felvert tojásfehérjét is. A vajat egy serpenyőben olvaszd fel, majd öntsd bele a tésztát.

Kezdd el kis lángon sütni, és fakanállal folyamatosan kapargasd az alját, míg meg nem pirul. Ez egy kicsit hosszú folyamat, de megéri!

Hámozd meg a körtét és a mangót is, a húsukat vágd kockákra. Öntsd egy kis lábosba, és a cukorral, a vaníliával alacsony lángon öt-hat percig főzd. A császármorzsát a langyosra hűlt gyümölcsraguval tálald.

Ezt is szeretjük