A ropogós, pikáns csalamádé receptje

Télig is biztosan eláll

Gondolj már most a télre, tégy el házi csalamádét! Bátran pakolj bele mindenféle zöldséget a kertedből!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Szedd össze kedvenc zöldségeidet, és készíts belőlük csalamádét a legegyszerűbb módon. Ehhez még külön levet sem kell főzni. Érdemes különböző színű paprikákat beletenni, hogy még étvágygerjesztőbb legyen. Ha szereted a csípőset, azt se spórold ki belőle.

Csalamádérecept

Hozzávalók 56 decihez

  • 2 kg uborka
  • 1 kg paprika
  • 1 kg káposzta
  • 50 dkg sárgarépa
  • 50 dkg vöröshagyma
  • 40 dkg cukor
  • 10 dkg só
  • 3 dl 10%-os ecet
  • 1 evőkanál egész bors
  • 8 g nátrium-benzoát
  • 2 teáskanál borkén
Recept idők

Elkészítés:

A csalamádéhoz egészséges, szép zöldségeket válogass. Moss meg mindent alaposan, több vízben. A hagymát pucold meg, és vágd vékony szeletekre. A paprika magjait szedd ki, majd a sárgarépával és az uborkával együtt karikázd fel. A káposzta külső leveleit távolítsd el, és gyaluld le. Mindent keverj össze egy nagy tálban.

Szórj rá adalékmentes sót, dobd hozzá a cukrot, a darabokra tördelt babérlevelet, a borsot, a nátrium-benzoátot, a borként, és öntsd rá az ecetet. Jól keverd össze, majd hagyd állni legalább nyolc órán át. Közben a zöldség összeesik, és levet ereszt. Néhányszor kevergesd meg a kezeddel. Mosd ki jól az üvegeket, és töröld szárazra. Nyomkodj mindegyikbe savanyúságot, majd önts rá levet. Zárd le légmentesen, és mehet is a kamrába. 

15783459 f5cd5e04ab5bc968b53d9e29ac3df29a wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük