A klasszikus creme brulée sokszor bizonyított receptje: ha így készíted, biztosan nem rontod el
A creme brulée mesés desszert: a karamell alatt selymes, vaníliás krém bújik meg.

A klasszikus creme brulée sokszor bizonyított receptje: ha így készíted, biztosan nem rontod el
Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

A legegyszerűbb szemsmink lusta napokra - 3 perc alatt kész »

Kiskutyákra cserélték a virágokat a világ legcukibb esküvői fotózásán »

A '80-as évek divatjából merít a magyar tervező: csodálta az anyukája ruháit »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A creme brulée a franciák régi kedvence, amiért ma már az egész világ rajong. Akkor az igazi, ha a közepe éppen szilárd. Nem bonyolult, csak kicsit hosszadalmas az elkészítése, hisz sokáig kell a sütőben gőzölni. Ha nincs szakácsfáklyád, a cukrot forró grillsütőben is rákaramellizálhatod.

Hozzávalók 4 személyre:

Krémhez

  • 10 dkg cukor
  • 4 db tojássárgája
  • 3 dl tejszín
  • 1.5 dl tej
  • 1 rúd vanília

Tetejére

  • 5 dkg barna cukor
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 150 fokra. A tejszínt és a tejet öntsd egy lábosba, add hozzá a vaníliarúd kikapart magját, és melegítsd forráspontig. Amíg kicsit hűl, a tojássárgákat kézi habverővel keverd el a cukorral, de arra ügyelj, hogy ne legyen habos. Fokozatosan csorgasd az átszűrt tejes keverékbe. Dolgozd a masszát egyneművé, és adagold négy tűzálló tálkába vagy szufléformába.


Egy tepsibe tölts kevés vizet, állítsd bele a tálkákat, majd 50 percig gőzöld a krémet 140-150 fokon. Amikor a desszert közepe éppen szilárd, kiveheted a sütőből. Tedd hűtőbe legalább egy-két órára. Tálalás előtt szórd meg a krémet a barna cukorral, majd egy karamellizáló pisztollyal, szakácsfáklyával karamellizáld aranybarnára.

Blog.hu ajánló