A klasszikus creme brulée sokszor bizonyított receptje: ha így készíted, biztosan nem rontod el
A creme brulée mesés desszert: a karamell alatt selymes, vaníliás krém bújik meg.

A klasszikus creme brulée sokszor bizonyított receptje: ha így készíted, biztosan nem rontod el
Ez is érdekelhet

Nevezz te is a Huawei Next Image nemzetközi mobilfotós versenyre! (x)

Nálad is belefér néha egy kicsivel több? (x)

Szakácskodj a szabadban! (x)

Önmagunk és a ruháink illata fontosabb mint gondolnánk (x)

Távolból csukni-nyitni? Hasznos és kényelmes választás az okos tetőablak (x)

beauty and style

Ezért nincsenek ráncai az 50 éves Naomi Campbellnek: mindennap megcsinálja ezt a 2 perces szépségrutint, mielőtt sminkelne »

Ezek az overallok nem csak divatosak, praktikusak is: a legnépszerűbb kényelmes fazonok idén »

Reszelés nélkül megszabadít a bőrkeményedéstől és babapuhává teszi a talpakat: kipróbáltuk, mit tud a hámlasztó zokni »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A creme brulée a franciák régi kedvence, amiért ma már az egész világ rajong. Akkor az igazi, ha a közepe éppen szilárd. Nem bonyolult, csak kicsit hosszadalmas az elkészítése, hisz sokáig kell a sütőben gőzölni. Ha nincs szakácsfáklyád, a cukrot forró grillsütőben is rákaramellizálhatod.

Creme brulée recept

Hozzávalók 4 személyre:

Krémhez

  • 10 dkg cukor
  • 4 db tojássárgája
  • 3 dl tejszín
  • 1.5 dl tej
  • 1 rúd vanília

Tetejére

  • 5 dkg barna cukor
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 150 fokra. A tejszínt és a tejet öntsd egy lábosba, add hozzá a vaníliarúd kikapart magját, és melegítsd forráspontig. Amíg kicsit hűl, a tojássárgákat kézi habverővel keverd el a cukorral, de arra ügyelj, hogy ne legyen habos. Fokozatosan csorgasd az átszűrt tejes keverékbe. Dolgozd a masszát egyneművé, és adagold négy tűzálló tálkába vagy szufléformába.


Egy tepsibe tölts kevés vizet, állítsd bele a tálkákat, majd 50 percig gőzöld a krémet 140-150 fokon. Amikor a desszert közepe éppen szilárd, kiveheted a sütőből. Tedd hűtőbe legalább egy-két órára. Tálalás előtt szórd meg a krémet a barna cukorral, majd egy karamellizáló pisztollyal, szakácsfáklyával karamellizáld aranybarnára.

Ezt is szeretjük