Amerikai, bundás virsli: így lesz a legjobb a corn dog
A corn dog jó ötlet akkor is, ha vendégeket vársz, esetleg zsúrt tartasz, vagy csak valami gyors, virslis ételt ennél vacsorára.

Amerikai, bundás virsli: így lesz a legjobb a corn dog
Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Másodpercek alatt visszazsugorodik a kinyúlt hajgumi: csak víz kell hozzá »

Virágillatú parfüm házilag: egyszerűen elkészítheted a saját illatod »

Puha és meleg pulcsik karácsonyi mintával – Árakkal és lelőhelyekkel »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A corn dog Amerikában az egyik legnépszerűbb streetfood, hasonlóan kedvelt, mint a hot-dog. A pálcikákra szúrt, kukoricás bundában sült virslik kívül jó ropogósak. Érdemes a masszát hosszúkás pohárba tölteni, úgy könnyebb belemártani a virsliket. Vendégváró fogásnak is kitűnő, és még gluténérzékenyek is megehetik. 

Corn dog recept

Hozzávalók:

  • 50 dkg virsli
  • 1 bögre kukoricaliszt
  • 1 db tojás
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 2 dl tej
  • 1 csipet cukor
  • 1 csipet só
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet keverd össze a sütőporral, a sóval és a kukoricaliszttel. Add hozzá a tojást, a cukrot és a tejet. Dolgozd össze, palacsintasűrűségű tésztát kell kapnod. A virslit tűzdeld kisebb saslikpálcákra.

Hevíts olajat, majd forgasd a masszába a virsliket. Akkor jó, ha nem csöpögős a keverék. Ha túl folyós, akkor rakj bele még kevés lisztet. Amennyiben pedig nagyon sűrű, hígítsd tejjel. Süsd a virslik mindkét oldalát aranybarnára körülbelül három-öt perc alatt.

Ezt is szeretjük