Amerikai, bundás virsli: így lesz a legjobb a corn dog
A corn dog jó ötlet akkor is, ha vendégeket vársz, esetleg zsúrt tartasz, vagy csak valami gyors, virslis ételt ennél vacsorára.

Amerikai, bundás virsli: így lesz a legjobb a corn dog
Ez is érdekelhet

3 ok, hogy miért legyen úti célod Hajdúszoboszló (x)

Családi programajánló: irány a Tereza, irány Mexikó! (x)

Márciustól még több kedvezmény vár: csak a PIN-kódod kell hozzá (x)

Fedezd fel a gőzállomást, mellyel a vasalás gyorsabb, mint valaha! (x)

beauty and style

Ettől olyan feszes Naomi Campbell teste: 48 évesen ilyen keményen edz »

5 nőies frizura, aminek nem árt a tavaszi eső: egy kis víz nem tesz kárt bennük »

Jön a tavasz legvidámabb trendje: így viseld a színes harisnyát »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A corn dog Amerikában az egyik legnépszerűbb streetfood, hasonlóan kedvelt, mint a hot-dog. A pálcikákra szúrt, kukoricás bundában sült virslik kívül jó ropogósak. Érdemes a masszát hosszúkás pohárba tölteni, úgy könnyebb belemártani a virsliket. Vendégváró fogásnak is kitűnő, és még gluténérzékenyek is megehetik. 

Corn dog recept

Hozzávalók:

  • 50 dkg virsli
  • 1 bögre kukoricaliszt
  • 1 db tojás
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 2 dl tej
  • 1 csipet cukor
  • 1 csipet só
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet keverd össze a sütőporral, a sóval és a kukoricaliszttel. Add hozzá a tojást, a cukrot és a tejet. Dolgozd össze, palacsintasűrűségű tésztát kell kapnod. A virslit tűzdeld kisebb saslikpálcákra.

Hevíts olajat, majd forgasd a masszába a virsliket. Akkor jó, ha nem csöpögős a keverék. Ha túl folyós, akkor rakj bele még kevés lisztet. Amennyiben pedig nagyon sűrű, hígítsd tejjel. Süsd a virslik mindkét oldalát aranybarnára körülbelül három-öt perc alatt.

Ezt is szeretjük