Amerikai, bundás virsli: így lesz a legjobb a corn dog
A corn dog jó ötlet akkor is, ha vendégeket vársz, esetleg zsúrt tartasz, vagy csak valami gyors, virslis ételt ennél vacsorára.


- Elképesztően nőies az idei táskadivat: ezek a fazonok most a legnépszerűbbek »
- 4 olcsó sporteszköz, ami hatékonyabbá teszi az otthoni edzést: így segítik az alakformálást »
- Finom karcsúsító turmix, ami alaposan felpiszkálja a lusta anyagcserét: kipucolja a méreganyagokat, elhajtja a felesleges vizet »
- Angelina Jolie és Brad Pitt középső lánya jól megnőtt: a 14 éves Shiloh olyan magas, mint az anyja
- Détár Enikő és Rékasi Károly fia már 19 éves: Zsigmondból jóképű pasi lett
- Helyesíráskvíz, amit sokan elrontanak: egyelőre vagy egyenlőre, melyik a jó?
- Általános iskolás tananyag: tudod, mi a szófaja a következő szavaknak? Kvíz!
- Magyar is van a világ leghíresebb mémjei között: a rajtuk szereplő emberek így megváltoztak az évek során
A corn dog Amerikában az egyik legnépszerűbb streetfood, hasonlóan kedvelt, mint a hot-dog. A pálcikákra szúrt, kukoricás bundában sült virslik kívül jó ropogósak. Érdemes a masszát hosszúkás pohárba tölteni, úgy könnyebb belemártani a virsliket. Vendégváró fogásnak is kitűnő, és még gluténérzékenyek is megehetik.
Corn dog recept
Hozzávalók:
- 50 dkg virsli
- 1 bögre kukoricaliszt
- 1 db tojás
- 1 teáskanál sütőpor
- 2 dl tej
- 1 csipet cukor
- 1 csipet só
- olaj
Elkészítés:
A lisztet keverd össze a sütőporral, a sóval és a kukoricaliszttel. Add hozzá a tojást, a cukrot és a tejet. Dolgozd össze, palacsintasűrűségű tésztát kell kapnod. A virslit tűzdeld kisebb saslikpálcákra.
Hevíts olajat, majd forgasd a masszába a virsliket. Akkor jó, ha nem csöpögős a keverék. Ha túl folyós, akkor rakj bele még kevés lisztet. Amennyiben pedig nagyon sűrű, hígítsd tejjel. Süsd a virslik mindkét oldalát aranybarnára körülbelül három-öt perc alatt.

Még több recept