Amerikai, bundás virsli: így lesz a legjobb a corn dog
A corn dog jó ötlet akkor is, ha vendégeket vársz, esetleg zsúrt tartasz, vagy csak valami gyors, virslis ételt ennél vacsorára.

Amerikai, bundás virsli: így lesz a legjobb a corn dog
Ez is érdekelhet

Üde illatokkal a kánikula ellen (x)

Így töltsd fel a nyári energiakészleteket! (x)

UB40 a VeszprémFesten! (x)

Csodaszer helyett tudomány: így maradhat 60 felett is rugalmas az arcbőr (x)

Konzervzöldség a konyhatitok nyitja? (x)

beauty and style

Hatékonyabb, mint a citromos víz: ezt idd, ha lassú az anyagcseréd »

5 szupernőies frizura Palvin Barbitól: a félhosszú fazon és a retró göndörség is jól áll neki »

Még a retró fürdőruha is észbontóan dögös rajta: a plus size modell felkészült a nyárra »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A corn dog Amerikában az egyik legnépszerűbb streetfood, hasonlóan kedvelt, mint a hot-dog. A pálcikákra szúrt, kukoricás bundában sült virslik kívül jó ropogósak. Érdemes a masszát hosszúkás pohárba tölteni, úgy könnyebb belemártani a virsliket. Vendégváró fogásnak is kitűnő, és még gluténérzékenyek is megehetik. 

Corn dog recept

Hozzávalók:

  • 50 dkg virsli
  • 1 bögre kukoricaliszt
  • 1 db tojás
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 2 dl tej
  • 1 csipet cukor
  • 1 csipet só
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet keverd össze a sütőporral, a sóval és a kukoricaliszttel. Add hozzá a tojást, a cukrot és a tejet. Dolgozd össze, palacsintasűrűségű tésztát kell kapnod. A virslit tűzdeld kisebb saslikpálcákra.

Hevíts olajat, majd forgasd a masszába a virsliket. Akkor jó, ha nem csöpögős a keverék. Ha túl folyós, akkor rakj bele még kevés lisztet. Amennyiben pedig nagyon sűrű, hígítsd tejjel. Süsd a virslik mindkét oldalát aranybarnára körülbelül három-öt perc alatt.

Ezt is szeretjük