Mennyei citrompuding házilag készítve: jóleső desszert a meleg napokon

A citrompuding igazi könnyed nyári édesség. Szufléformákban sütve az igazi, de ha ilyened nincs, egyben, tepsiben is készítheted.

Citrompuding
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ehhez a könnyű citrompudinghoz nem lesz szükséged semmi különleges hozzávalóra. A savanykás desszert különösen jólesik egy-egy melegebb napon, ráadásul hidegen és melegen egyaránt nagyon finom.

Citrompuding

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 10 dkg cukor
  • 6 dkg liszt
  • 6 dkg vaj
  • 2.5 dl tej
  • 2 tojás
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • 0.5 kávéskanál fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből verj kemény habot. A vajat is habosítsd ki a cukorral, add hozzá egyenként a tojássárgákat, a citrom levét és héját, a fahéjat, végül a lisztet. Keverd össze csomómentesre, majd óvatosan forgasd bele a felvert tojáshabba. Egy tepsit félig tölts meg vízzel. A masszát kanalazd szufléformákba, ezeket állítsd a vízzel teli tepsibe, majd told 200 fokos sütőbe 45 percre, amíg a teteje aranysárgára pirul. 

Szuflét akár sós változatban is készíthetsz: sajttal sütve mennyei desszert.

Isteni, habkönnyű sós szuflé: rengeteg sajttal és tejjel készül

Nem csak édesen készülhet a levegős szerkezetű szuflé, sósan, sajttal és fűszerekkel felturbózva is mennyei.

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük