Mennyei citrompuding házilag készítve: jóleső desszert a meleg napokon
A citrompuding igazi könnyed nyári édesség. Szufléformákban sütve az igazi, de ha ilyened nincs, egyben, tepsiben is készítheted.
Ehhez a könnyű citrompudinghoz nem lesz szükséged semmi különleges hozzávalóra. A savanykás desszert különösen jólesik egy-egy melegebb napon, ráadásul hidegen és melegen egyaránt nagyon finom.
Citrompuding
Hozzávalók 4 adaghoz
- 10 dkg cukor
- 6 dkg liszt
- 6 dkg vaj
- 2.5 dl tej
- 2 tojás
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 0.5 kávéskanál fahéj
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből verj kemény habot. A vajat is habosítsd ki a cukorral, add hozzá egyenként a tojássárgákat, a citrom levét és héját, a fahéjat, végül a lisztet. Keverd össze csomómentesre, majd óvatosan forgasd bele a felvert tojáshabba. Egy tepsit félig tölts meg vízzel. A masszát kanalazd szufléformákba, ezeket állítsd a vízzel teli tepsibe, majd told 200 fokos sütőbe 45 percre, amíg a teteje aranysárgára pirul.
Szuflét akár sós változatban is készíthetsz: sajttal sütve mennyei desszert.
Isteni, habkönnyű sós szuflé: rengeteg sajttal és tejjel készül
Nem csak édesen készülhet a levegős szerkezetű szuflé, sósan, sajttal és fűszerekkel felturbózva is mennyei.
ElolvasomPassata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció