Illatos, omlós citromos pite

Fanyar édesség

A szép júniusi őszben az a legjobb, ha a konyhában maradsz, és készítesz valami finom édességet, ami egy kicsit a nyárra emlékeztet.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egy friss pite a legszürkébb napot is feldobja, nem vészesen macerás darab, és biztos lehetsz benne, hogy jól fog sikerülni.

Ha nem sűrűsödik be kellőképpen a citromos krém, egy kis keményítővel könnyen segíthetsz rajta, hogy tökéletes legyen az állaga.

Citromos pite

Hozzávalók:

  • 15 dkg kristálycukor
  • 3 dkg liszt
  • 6 dkg kukoricaliszt
  • 4 dl víz
  • 2 citrom
  • 2 tojás
  • 5 dkg vaj

A tésztához:

  • 1/2 csomag sütőpor
  • 2 tojás
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg liszt
  • 5 dkg cukor

Elkészítés ideje:

Egy óra.

Elkészítés menete:

Először a tésztát készítsd el, ehhez dolgozd össze a tésztához kimért alapanyagokat, gyúrd homogén masszává, majd egy 22 centis sütőformában szépen rendezd el, és süsd aranybarnára. A citromok héját reszeld le, majd facsard ki őket egy tálba. A lisztet, a kukoricalisztet, a citromok levét és héját, valamint a cukor felét keverd össze egy lábasban, öntsd fel a vízzel, tedd fel a tűzhelyre, gyújts alá, majd gyakran kevergetve forrald fel.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Amikor elérte a forráspontot, keverd hozzá a vajat is, és vedd le a tűzről. A tojásokat válaszd ketté, a sárgájákhoz keverj a forró keverékből félbögrényit, majd ezt add a keverékhez. Tedd vissza a tűzhelyre, kevergesd addig, amíg be nem sűrűsödik, azután vedd le, és oszlasd el egyenletesen a közben már biztosan elkészült alapon. A fehérjéket verd egy csipet só társaságában kemény habbá, add hozzá a cukor másik felét, verd tovább, és amikor már bármilyen felületen simán megállna a hab, egyengesd el szépen a tésztán és a citromos mixtúrán. Told be a sütőbe nagyjából tíz percre az egészet, hogy a hab szépen megbarnuljon, és már kész is a remek citromos pite.

Édességek a borús, hűvös nyári napokra

Képeken 7 isteni sütemény, ha van egy kis időd a konyhában

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük