Illatos, omlós citromos pite
A szép júniusi őszben az a legjobb, ha a konyhában maradsz, és készítesz valami finom édességet, ami egy kicsit a nyárra emlékeztet.
Egy friss pite a legszürkébb napot is feldobja, nem vészesen macerás darab, és biztos lehetsz benne, hogy jól fog sikerülni.
Ha nem sűrűsödik be kellőképpen a citromos krém, egy kis keményítővel könnyen segíthetsz rajta, hogy tökéletes legyen az állaga.
Citromos pite
Hozzávalók:
- 15 dkg kristálycukor
- 3 dkg liszt
- 6 dkg kukoricaliszt
- 4 dl víz
- 2 citrom
- 2 tojás
- 5 dkg vaj
A tésztához:
- 1/2 csomag sütőpor
- 2 tojás
- 15 dkg vaj
- 15 dkg liszt
- 5 dkg cukor
Elkészítés ideje:
Egy óra.
Elkészítés menete:
Először a tésztát készítsd el, ehhez dolgozd össze a tésztához kimért alapanyagokat, gyúrd homogén masszává, majd egy 22 centis sütőformában szépen rendezd el, és süsd aranybarnára. A citromok héját reszeld le, majd facsard ki őket egy tálba. A lisztet, a kukoricalisztet, a citromok levét és héját, valamint a cukor felét keverd össze egy lábasban, öntsd fel a vízzel, tedd fel a tűzhelyre, gyújts alá, majd gyakran kevergetve forrald fel.
Tényleg a mesterséges intelligencia irányít mindent 20 év múlva?
Ha kíváncsi vagy, hogyan formálja át a mesterséges intelligencia az életünket mindezt könnyed, szórakoztató és közérthető módon megközelítve, akkor gyere el előadásunkra, ahol Szily Nóra vendége Rab Árpád trend- és jövőkutató lesz. Az előadás során kiderül, milyen szerepe van a mesterséges intelligenciának a mindennapjainkban, és hogyan alakíthatja a jövőnket. Gyere el, és tudd meg, mit hoz a jövő!
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. október 24. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Amikor elérte a forráspontot, keverd hozzá a vajat is, és vedd le a tűzről. A tojásokat válaszd ketté, a sárgájákhoz keverj a forró keverékből félbögrényit, majd ezt add a keverékhez. Tedd vissza a tűzhelyre, kevergesd addig, amíg be nem sűrűsödik, azután vedd le, és oszlasd el egyenletesen a közben már biztosan elkészült alapon. A fehérjéket verd egy csipet só társaságában kemény habbá, add hozzá a cukor másik felét, verd tovább, és amikor már bármilyen felületen simán megállna a hab, egyengesd el szépen a tésztán és a citromos mixtúrán. Told be a sütőbe nagyjából tíz percre az egészet, hogy a hab szépen megbarnuljon, és már kész is a remek citromos pite.
Édességek a borús, hűvös nyári napokra
OLVASD EL EZT IS!
- sütemény
- meggy
Gyors édesség a hétvégére
- cseresznye
- piskóta