Illatos, omlós citromos pite
Fanyar édesség
A szép júniusi őszben az a legjobb, ha a konyhában maradsz, és készítesz valami finom édességet, ami egy kicsit a nyárra emlékeztet.

Ez is érdekelhet

Ki ne szeretné előre látni a jövőt? (x)

Krisztofer már szalad (x)

Borozzunk együtt: legyél trendszetter, válaszolj, nyerj! (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Bonyodalom a Hotel Numerában. (x)

beauty and style

Újból fehér lesz a ruha besárgult hónalja, ha ezt használod rá: csak a konyháig kell menni érte »

Mélyen hidratálják a bőrt és csökkentik a ráncokat: ceramidok nélkül nincs szép bőr »

Szuper egyszerű félkonty sietős napokra: 5 perc alatt elkészülsz vele »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Egy friss pite a legszürkébb napot is feldobja, nem vészesen macerás darab, és biztos lehetsz benne, hogy jól fog sikerülni.

Ha nem sűrűsödik be kellőképpen a citromos krém, egy kis keményítővel könnyen segíthetsz rajta, hogy tökéletes legyen az állaga.

Citromos pite

Hozzávalók:

  • 15 dkg kristálycukor
  • 3 dkg liszt
  • 6 dkg kukoricaliszt
  • 4 dl víz
  • 2 citrom
  • 2 tojás
  • 5 dkg vaj

A tésztához:

  • 1/2 csomag sütőpor
  • 2 tojás
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg liszt
  • 5 dkg cukor

Elkészítés ideje:

Egy óra.

Elkészítés menete:

Először a tésztát készítsd el, ehhez dolgozd össze a tésztához kimért alapanyagokat, gyúrd homogén masszává, majd egy 22 centis sütőformában szépen rendezd el, és süsd aranybarnára. A citromok héját reszeld le, majd facsard ki őket egy tálba. A lisztet, a kukoricalisztet, a citromok levét és héját, valamint a cukor felét keverd össze egy lábasban, öntsd fel a vízzel, tedd fel a tűzhelyre, gyújts alá, majd gyakran kevergetve forrald fel.

Amikor elérte a forráspontot, keverd hozzá a vajat is, és vedd le a tűzről. A tojásokat válaszd ketté, a sárgájákhoz keverj a forró keverékből félbögrényit, majd ezt add a keverékhez. Tedd vissza a tűzhelyre, kevergesd addig, amíg be nem sűrűsödik, azután vedd le, és oszlasd el egyenletesen a közben már biztosan elkészült alapon. A fehérjéket verd egy csipet só társaságában kemény habbá, add hozzá a cukor másik felét, verd tovább, és amikor már bármilyen felületen simán megállna a hab, egyengesd el szépen a tésztán és a citromos mixtúrán. Told be a sütőbe nagyjából tíz percre az egészet, hogy a hab szépen megbarnuljon, és már kész is a remek citromos pite.

Édességek a borús, hűvös nyári napokra

Ezt is szeretjük