Omlós nyári pite Franciaországból

Ropogós mandulával

A nagy kánikula közepén nincs jobb egy kis enyhén fanyar édességnél, amit bárkivel megoszthatsz.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A ropogós mandula még finomabbá teszi az omlós, puha, citromtól kissé fanyar desszertet.

Tálaláskor szórd meg jól mandulával és porcukorral, hogy igazán látványos és ellenálhatatlan legyen!

Citromos mandulás torta

Hozzávalók:

  • 1 és 1/2 bögre mandulaliszt
  • 4 tojás
  • 1 citrom
  • 1 narancs és egy evőkanálnyi narancslé
  • 1/2 bögre kristálycukor
  • 1 rúd vanília
  • 1 fél kávéskanálnyi őrölt fahéj
  • 1 teáskanálnyi sütőpor
  • 1 csipet só

Elkészítés ideje:

50 perc.

Elkészítés menete:

Egy 23 centis tortaformát bélelj ki sütőpapírral, a sütőt pedig melegítsd elő 180 fokra. Egy alkalmas edénybe reszeld le a citrom és a narancs héját - mindkettőt jól tisztítsd meg, mielőtt lereszeled! -, üsd hozzájuk a tojások sárgáját - a fehérjéket tedd félre! -, szedd rájuk a narancslevet, kapard melléjük a vaníliát és add hozzájuk a cukor felét. Ezt az egészet keverd simára.

A lisztet keverd el a sütőporral és a fahéjjal, majd add hozzá a sárgájás keverékhez. Egy csipet só társaságában verd kemény habbá a fehérjéket, majd add hozzájuk a cukrot is féltávkor, és azzal verd tovább.

Óvatos, de gyors mozdulatokkal keverd a fehérjehabot a sárgájás keverékhez. Ha összeállt a massza, öntsd a tortaformába, majd told be a sütőbe. Süsd aranybarnára 25-30 perc alatt, és már kész is vagy.

Finomság a moziban

Szereted a francia konyhát? És az indiait? És a gasztrofilmeket? Ha bármelyikre igennel válaszolsz, akkor van egy jó hírünk. Augusztusban igazi mozicsmege vár rád. Az Oscar-díjas Helen Mirren főszereplésével egy csodálatosan fényképezett finomság érkezik hozzánk.

Mennyei meggyes finomságok

Ha szereted a fanyar ízeket, a meggyet is biztosan kedveled, süss belőle minél több édességet!

A legfinomabb meggyes sütemények

Nézegess képeket!

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük