Joghurtos citromfagyi
Ha a kánikula már elviselhetetlen, belülről kell lehűteni a szervezetet, ebben segít ez az édesség.
A citrom savanykás íze segít a kiszáradás ellen, ráadásul lehűtve igazán kellemes frissítő.
A házilag készített fagylalt nagy előnye, hogy tudod, mi van benne, természetesebb is az íze, és bármekkora adagot készíthetsz belőle, a bolti ár töredéékért.
Joghurtos citromfagyi
Hozzávalók:
- 5 dl natúr joghurt
- 3 dl tej
- 3 tojás
- 3 citrom
- 1 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg cukor
- 2 dl víz
Elkészítés ideje:
20 perc
Elkészítés menete:
A tojásokat válaszd ketté, és a sárgájukat tedd egy olyan edénybe, mely egy másik, vízzel telt edényben van, add hozzá a tejet, az egyik citrom reszelt héját és a vaníliás cukrot, majd így főzd krémmé. Ha kész a krém, keverd hozzá a joghurtot is.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
A vizet forrald fel, majd oldd fel benne a cukrot, ha ez megvan, facsard bele a citromokat, és a maradék húsukat is kapard bele. Ha kész a cukros oldat is, akkor lassan öntsd össze a krémmel. Ezután vegyél elő egy arra alkalmas dobozt, tedd bele a fagylaltot, és már mehet is a fagyasztóba. Óránként egyszer-kétszer keverd át, nagyjából hat óra után már fogyaszhatod is.
Még több hűsítő recept!
Ha már nem bírod a kánikulát, nézz be képgalériánkba!
OLVASD EL EZT IS!
- gyümölcs
- sütemény
Gyors édesség a nyári délutánokra
- fagylalt
- nyár
Hűsítő fagylalt házilag
- gyümölcs
- leves