Citromos-vajas grillezett hal
Ha nem akarsz sokáig a grill mellett ácsorogni, a zamatos citromos-vajas hal ideális megoldás.
Ha halat szeretnél grillezni, válassz zsírosabb példányt. Ha nincs sok tapasztalatod, szeleteket süss, azokkal könnyebb dolgod lesz. A fűszerezésnél ne ess túlzásba. A citromos-vajas hal különösen finom, főleg, ha grillezett zöldségekkel, salátával kínálod.
Citromos-vajas hal
Hozzávalók 4 személyre
- 4 nagyobb halfilé
- 5 dkg vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 citrom
- só
- bors
Elkészítés:
A halfilét mosd meg, és törölgesd át papírtörlővel. A vajat olvaszd fel, nyomd hozzá a citrom levét, a fokhagymát, add hozzá a sót és a borsot. Az egészet keverd el, és dörzsöld jól a halszeletekbe. Fedd le, és tedd a hűtőbe, hogy jól átjárják a fűszerek, illetve fellazuljanak a rostok. Pácold legalább fél óráig, de akár négy órán keresztül is pihentetheted a hidegen.
A grillrácsot kend be olajjal, hiszen fontos, hogy sima és csúszós felületre fektesd a halakat, mert könnyen leragadnak. Ha maradt a pácból, öntsd rá a szeletekre. Ha lehet, fedd le a grillt. Közepes hőfokon öt-hét percig párold a halat, majd óvatosan fordítsd meg széles spatulával, és süsd újabb öt percig. Sütőben kicsit tovább, körülbelül 20-30 percig kell sütni.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció