Citromos-vajas grillezett hal
Ha nem akarsz sokáig a grill mellett ácsorogni, a zamatos citromos-vajas hal ideális megoldás.
Ha halat szeretnél grillezni, válassz zsírosabb példányt. Ha nincs sok tapasztalatod, szeleteket süss, azokkal könnyebb dolgod lesz. A fűszerezésnél ne ess túlzásba. A citromos-vajas hal különösen finom, főleg, ha grillezett zöldségekkel, salátával kínálod.
Citromos-vajas hal
Hozzávalók 4 személyre
- 4 nagyobb halfilé
- 5 dkg vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 citrom
- só
- bors
Elkészítés:
A halfilét mosd meg, és törölgesd át papírtörlővel. A vajat olvaszd fel, nyomd hozzá a citrom levét, a fokhagymát, add hozzá a sót és a borsot. Az egészet keverd el, és dörzsöld jól a halszeletekbe. Fedd le, és tedd a hűtőbe, hogy jól átjárják a fűszerek, illetve fellazuljanak a rostok. Pácold legalább fél óráig, de akár négy órán keresztül is pihentetheted a hidegen.
A grillrácsot kend be olajjal, hiszen fontos, hogy sima és csúszós felületre fektesd a halakat, mert könnyen leragadnak. Ha maradt a pácból, öntsd rá a szeletekre. Ha lehet, fedd le a grillt. Közepes hőfokon öt-hét percig párold a halat, majd óvatosan fordítsd meg széles spatulával, és süsd újabb öt percig. Sütőben kicsit tovább, körülbelül 20-30 percig kell sütni.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció