Citromos-vajas grillezett hal
Grillen és sütőben is elkészítheted
Ha nem akarsz sokáig a grill mellett ácsorogni, a zamatos citromos-vajas hal ideális megoldás.

Citromos-vajas grillezett hal
Ez is érdekelhet

Rendkívüli ajánlatokkal készül a dm! (x)

Nevezz te is a Huawei Next Image nemzetközi mobilfotós versenyre! (x)

Nálad is belefér néha egy kicsivel több? (x)

Szakácskodj a szabadban! (x)

Önmagunk és a ruháink illata fontosabb mint gondolnánk (x)

beauty and style

A ’80-as évek gyönyörű modellje 54 évesen is irtó dögös: ilyen szexi ruhában lépett a kifutóra »

Akár súlyos bőrbetegségeket is okozhatnak a hamis sminkek: így ismerhetőek fel a legkönnyebben »

A 2000-res évek kedvenc frizurája ma is divatos: a legszexibb tépett fazonok »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha halat szeretnél grillezni, válassz zsírosabb példányt. Ha nincs sok tapasztalatod, szeleteket süss, azokkal könnyebb dolgod lesz. A fűszerezésnél ne ess túlzásba. A citromos-vajas hal különösen finom, főleg, ha grillezett zöldségekkel, salátával kínálod. 

Citromos-vajas hal

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 nagyobb halfilé
  • 5 dkg vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 citrom
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A halfilét mosd meg, és törölgesd át papírtörlővel. A vajat olvaszd fel, nyomd hozzá a citrom levét, a fokhagymát, add hozzá a sót és a borsot. Az egészet keverd el, és dörzsöld jól a halszeletekbe. Fedd le, és tedd a hűtőbe, hogy jól átjárják a fűszerek, illetve fellazuljanak a rostok. Pácold legalább fél óráig, de akár négy órán keresztül is pihentetheted a hidegen.

A grillrácsot kend be olajjal, hiszen fontos, hogy sima és csúszós felületre fektesd a halakat, mert könnyen leragadnak. Ha maradt a pácból, öntsd rá a szeletekre. Ha lehet, fedd le a grillt. Közepes hőfokon öt-hét percig párold a halat, majd óvatosan fordítsd meg széles spatulával, és süsd újabb öt percig. Sütőben kicsit tovább, körülbelül 20-30 percig kell sütni.

Ezt is szeretjük