30 perces mázas citromos süti
Ezt minél előbb csináld meg!
Ha a túl tömény édességek helyett a könnyed, frissítő desszerteket kedveled, a citromos süti ideális.


- Soma lányának esküvői fotója: a 29 éves Hanna különleges menyasszony volt
- Kvíz! Emlékszel az általánosban tanult versekre? 8 idézet szerzőjére kérdezünk rá
- Kvíz! Átmennél most az elsősegélyvizsgán? 8 kérdés, amire nem csak a jogsi miatt kell tudni a választ
- Az 5 legrosszabb élelmiszer, ami rontja a vérkeringést: szűkítik az ereket, emelik a koleszterinszintet
- Gyönyörű kis tó Budapesttől egy karnyújtásnyira: homokos stranddal és jó hangulattal vár a Domonyvölgyi-víztározó
A citrommázzal leöntött, pillekönnyű süti kitűnő a délutáni kávé vagy tea mellé, de bátran megkínálhatod vele a vendégeidet is. Az elkészítése semmilyen előképzettséget nem igényel. Az expressz citromos sütit mindenki élvezettel fogyasztja.
Citromos süti recept
Hozzávalók 16 szelethez
- 28 dkg porcukor
- 22 dkg liszt
- 6 tojás
- 1.5 dl olaj
- 1 citrom
- 1 csomag sütőpor
Mázhoz
- 12 dkg porcukor
- 3 evőkanál citromlé
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté, a sárgájával keverd szinte fehéredésig a cukrot. Facsard hozzá a citrom levét, és reszeld hozzá a héját. Vegyítsd a lisztet a sütőporral, és forgasd a tojássárgás elegyhez. Keverd addig, amíg homogén nem lesz. Egyengesd a masszát egy vajjal kikent, lisztezett tepsibe.
Tedd a sütőbe, és süsd 180 fokon körülbelül 20-25 percig. Teszteld a tésztát, mielőtt kiveszed. Szúrj bele egy fogvájót, és ha nem ragad hozzá massza, akkor biztosan elkészült. A mázhoz szitáld lassan a porcukrot a citromléhez, és folyamatosan kevergesd. Akkor jó, ha kicsit nyúlós, és egyenletesen fehér. Mivel gyorsan szilárdul, rögtön csorgasd a tészta tetejére.

Még több recept