Villámgyors citromos csirkecomb a sütőből: mintha a tengerparton ebédelnél
Ebben a citromos csirkecombban minden benne van, ami egy könnyű mediterrán hangulatú ebédhez szükséges.

Citrom, olívabogyó és fűszerek: ezek teszik teljessé ezt a mediterrán sült csirkecombot, amely a legnagyobb kánikulában is jól fog esni, ugyanis egyáltalán nem nehéz, inkább frissítő. A húst pácold be sütés előtt, hogy jól átjárják az ízek. Aki nem szereti az olívabogyót, nyugodtan ki is hagyhatja belőle.
Citromos sült csirkecomb
Hozzávalók
- 10 dkg olívabogyó
- 4 egész csirkecomb
- 4 citrom
- 4 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 szál oregánó
- 1 hagyma
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkecombokat a forgóknál vágd ketté, és szórd meg őket sóval és borssal. Az olajat keverd el a zúzott fokhagymagerezdekkel és egy citrom reszelt héjával. Kend meg a combokat ezzel a páccal, és pihentesd a hűtőben egy-két órát.
Közben a hagymát és a maradék három citromot karikázd fel, és egyengesd el egy tepsi aljában. Tedd a tetejükre a bepácolt húst. Dobj mellé friss oregánót és az olívabogyókat, és alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe. Egy óra múlva vedd le a fóliát a tetejéről, és pirítsd 10-15 percig.
- Hűsítő nyári fogás a hideg paradicsomleves is: főzés nélkül készítheted.
Különleges, hideg paradicsomleves: főzés nélkül készül
Míg télen melegen, nyáron inkább hidegen az igazi a paradicsomleves. Ezúttal egy frissítő andalúz receptet mutatunk, ami csupán 15 perc alatt készül.
ElolvasomKép: La_vanda / Getty Images

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció