Citromos, korianderes répasaláta ropogós zöldségből: egészséges és laktató köret
Ez a ropogós répasaláta új, tavaszi zöldségből a legfinomabb. A citrom és a koriander teszi igazán frissítővé.
Hamarosan megjelenik a boltokban az új répa, így eljön a citromos répasaláta szezonja is. Az elkészítése pofonegyszerű: reszeld le a zöldséget, forgasd össze a fűszeres öntettel, és már tálalhatod is előételnek vagy köretként.
Citromos répasaláta
Hozzávalók 4 személyre
- 60 dkg sárgarépa
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál római kömény
- 1 citrom leve
- 1 csokor koriander
- só
Elkészítés:
A répákat pucold meg, mosd át, és zöldségspirálozó segítségével csíkozd fel. Ha ilyened nincs, egyszerűen reszeld le őket. Az olívaolajat és a citromlevet egy tálban keverd el, ízesítsd római köménnyel és sóval. A szószt öntsd a reszelt répára, forgasd alaposan össze, és szórd meg az egészet aprított korianderrel. Tálalásig lefedve tartsd a hűtőben, hogy az ízei összeérjenek, de azonnal is fogyasztható.
Ha már unod a rizst és a krumplit, vajon párolt zöldborsót is kínálhatsz köretnek, hiszen biztos, hogy ezt a gyerekek is megeszik.
Vajon párolt zsenge zöldborsó: tökéletes tavaszi köret villámgyorsan
Ha nem eszed meg azonnal a frissen fejtett zöldborsót, akkor csak gyorsan dobd egy kevés olvasztott vajra, csodás ízélményben lesz részed.
ElolvasomA változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció