Mennyei citromos pitypangszörp: így eláll a következő szezonig

Már elkészítheted a tavasz első szörpjét, pitypangból isteni szirupot főzhetsz.

Citromos pitypangszörp
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Amíg a szem ellát, pitypang, vagyis gyermekláncfű virít a réteken. Ideje, hogy szedj belőle egy jó adagot, hisz szuperfinom szörpöt készíthetsz belőle. Érdekes, hogy a pitypangot sokan még gyomnövényként emlegetik, pedig minden része fogyasztható, tele van hasznos ásványi anyagokkal. Az viszont fontos, hogy ne forgalmas helyen szedd a szörphöz valót. Ha tiszta üvegbe teszed, dunsztolod, és száraz, hűvös helyen tartod, biztosan nem romlik meg. 

Citromos pitypangszörp

Hozzávalók

  • 4 marék pitypang
  • 1.5 kg cukor
  • 2 db citrom
Recept idők

Elkészítés:

A pitypangokat ne mosd meg, mert akkor a virágpor jelentős része távozik. Terítsd őket egy-két órára textilre vagy tálcára, hogy a bogarak kimásszanak belőlük. A zöld szárrészeket távolítsd el, mert keserűvé teheti a szörpöt. Önts rájuk annyi vizet, hogy jól ellepje, majd hagyd állni legalább egy éjszakát. Másnap szűrd le, add hozzá a cukrot, a karikákra vágott citromot, majd kis lángon főzd egy órát.

Töltsd át alaposan kimosott, felforrósított üvegekbe, és zárd le jól. Tedd párnák, plédek közé, majd amikor néhány nap múlva az üvegek kihűlnek, rakd száraz, hűvös helyre.
Mentaszirupot is készíthetsz otthon, és szörpben, limonádékban is élvezheted.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük