Vajas, tejszínes tésztájú citromos süti, ahogy Toscanában készítik

A frissítő, illatos, citromos kevert sütitől garantáltan jobb hangulatba kerülsz.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Toscanában megőrülnek a citromos édességekért. Ott a háziasszonyok abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy a citromot a saját fájukról szedik le, és rögtön fel is használják a sütibe. Ez a desszert olyan népszerű, hogy a Napsütötte Toscana című könyvbe is bekerült. A tészta a vajtól és a tejszíntől lesz igazán puha és finom.

toszkan-citromos-suti-recept

Citromos kevert süti recept

Hozzávalók 16 szelethez

  • 3 bögre liszt
  • 2 bögre cukor
  • 1 bögre tejszín
  • 10 dkg vaj
  • 3 db tojás
  • 4 teáskanál citromlé
  • 1 db citrom
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A vajat keverd habosra a kétféle cukorral, majd rakd hozzá a tojásokat, öntsd hozzá a tejszínt és a citromlevet. Egy másik edényben vegyítsd a lisztet, a sót, a sütőport és az alaposan megmosott citrom reszelt héját. Keverd össze a száraz és a nedves hozzávalókat, majd dolgozd simára a tésztát.
 

Egy közepes méretű tepsit vagy őzgerincformát kenj ki vajjal, és szórd meg liszttel. Egyengesd bele a masszát, és 170 fokon süsd meg körülbelül 45-50 perc alatt. Mielőtt kivennéd a sütőből, szúrj a tésztába egy fogvájót. Ha üresen húzod ki, biztosan átsült. A tetejére vajból, porcukorból és citromléből mázat is készíthetsz, de sima porcukorral megszórva is mennyei.

vajas-citromos-suti

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük