Vajas, tejszínes tésztájú citromos süti, ahogy Toscanában készítik
A frissítő, illatos, citromos kevert sütitől garantáltan jobb hangulatba kerülsz.
Toscanában megőrülnek a citromos édességekért. Ott a háziasszonyok abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy a citromot a saját fájukról szedik le, és rögtön fel is használják a sütibe. Ez a desszert olyan népszerű, hogy a Napsütötte Toscana című könyvbe is bekerült. A tészta a vajtól és a tejszíntől lesz igazán puha és finom.
Citromos kevert süti recept
Hozzávalók 16 szelethez
- 3 bögre liszt
- 2 bögre cukor
- 1 bögre tejszín
- 10 dkg vaj
- 3 db tojás
- 4 teáskanál citromlé
- 1 db citrom
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
Elkészítés:
A vajat keverd habosra a kétféle cukorral, majd rakd hozzá a tojásokat, öntsd hozzá a tejszínt és a citromlevet. Egy másik edényben vegyítsd a lisztet, a sót, a sütőport és az alaposan megmosott citrom reszelt héját. Keverd össze a száraz és a nedves hozzávalókat, majd dolgozd simára a tésztát.
Egy közepes méretű tepsit vagy őzgerincformát kenj ki vajjal, és szórd meg liszttel. Egyengesd bele a masszát, és 170 fokon süsd meg körülbelül 45-50 perc alatt. Mielőtt kivennéd a sütőből, szúrj a tésztába egy fogvájót. Ha üresen húzod ki, biztosan átsült. A tetejére vajból, porcukorból és citromléből mázat is készíthetsz, de sima porcukorral megszórva is mennyei.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció