Vajas, tejszínes tésztájú citromos süti, ahogy Toscanában készítik
A frissítő, illatos, citromos kevert sütitől garantáltan jobb hangulatba kerülsz.

Vajas, tejszínes tésztájú citromos süti, ahogy Toscanában készítik
Ez is érdekelhet

Rendkívüli ajánlatokkal készül a dm! (x)

Nevezz te is a Huawei Next Image nemzetközi mobilfotós versenyre! (x)

Nálad is belefér néha egy kicsivel több? (x)

Szakácskodj a szabadban! (x)

Önmagunk és a ruháink illata fontosabb mint gondolnánk (x)

beauty and style

7 csodaszép, nőiesen egyszerű smink, ami ragyogóbbá teszi a barna szemeket: könnyen elkészülnek »

Szupernőiessé varázsolják az alakot ezek a karcsúsító maxiruhák: mutatjuk, hol és mennyiért szerezheted be őket »

Ízletesek és garantáltan felpörgetik az anyagcserét: 5 könnyen elkészíthető reggeli chiamaggal »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Toscanában megőrülnek a citromos édességekért. Ott a háziasszonyok abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy a citromot a saját fájukról szedik le, és rögtön fel is használják a sütibe. Ez a desszert olyan népszerű, hogy a Napsütötte Toscana című könyvbe is bekerült. A tészta a vajtól és a tejszíntől lesz igazán puha és finom.

Citromos kevert süti recept

Hozzávalók 16 szelethez:

  • 3 bögre liszt
  • 2 bögre cukor
  • 1 bögre tejszín
  • 10 dkg vaj
  • 3 db tojás
  • 4 teáskanál citromlé
  • 1 db citrom
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A vajat keverd habosra a kétféle cukorral, majd rakd hozzá a tojásokat, öntsd hozzá a tejszínt és a citromlevet. Egy másik edényben vegyítsd a lisztet, a sót, a sütőport és az alaposan megmosott citrom reszelt héját. Keverd össze a száraz és a nedves hozzávalókat, majd dolgozd simára a tésztát.
 

Egy közepes méretű tepsit vagy őzgerincformát kenj ki vajjal, és szórd meg liszttel. Egyengesd bele a masszát, és 170 fokon süsd meg körülbelül 45-50 perc alatt. Mielőtt kivennéd a sütőből, szúrj a tésztába egy fogvájót. Ha üresen húzod ki, biztosan átsült. A tetejére vajból, porcukorból és citromléből mázat is készíthetsz, de sima porcukorral megszórva is mennyei.

A legjobb konyhai eszközök sütéshez

Praktikus és vidám eszközökkel öröm lesz a sütés kicsiknek és nagyoknak is. Nézz körbe a FeminaShopban és szerezd be a kedvencedet!

Itt találod a termékeket!

Promóció

Ezt is szeretjük