Vajas, tejszínes tésztájú citromos süti, ahogy Toscanában készítik
A frissítő, illatos, citromos kevert sütitől garantáltan jobb hangulatba kerülsz.

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- Ő Zoltán Erika 23 éves lánya: a gyönyörű Zoé le sem tagadhatná az anyját
- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
- Dér Heni gyönyörű menyasszony volt: különleges ruhában ment férjhez
- Villámkvíz a magyar földrajzból: általános iskolában tudni kellett a válaszokat
- 10 kép Észak-Koreából, amiért kitiltást kapott a fotós – Ezt az arcát senki nem láthatja az országnak
Toscanában megőrülnek a citromos édességekért. Ott a háziasszonyok abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy a citromot a saját fájukról szedik le, és rögtön fel is használják a sütibe. Ez a desszert olyan népszerű, hogy a Napsütötte Toscana című könyvbe is bekerült. A tészta a vajtól és a tejszíntől lesz igazán puha és finom.
Citromos kevert süti recept
Hozzávalók 16 szelethez:
- 3 bögre liszt
- 2 bögre cukor
- 1 bögre tejszín
- 10 dkg vaj
- 3 db tojás
- 4 teáskanál citromlé
- 1 db citrom
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
Elkészítés:
A vajat keverd habosra a kétféle cukorral, majd rakd hozzá a tojásokat, öntsd hozzá a tejszínt és a citromlevet. Egy másik edényben vegyítsd a lisztet, a sót, a sütőport és az alaposan megmosott citrom reszelt héját. Keverd össze a száraz és a nedves hozzávalókat, majd dolgozd simára a tésztát.
Egy közepes méretű tepsit vagy őzgerincformát kenj ki vajjal, és szórd meg liszttel. Egyengesd bele a masszát, és 170 fokon süsd meg körülbelül 45-50 perc alatt. Mielőtt kivennéd a sütőből, szúrj a tésztába egy fogvájót. Ha üresen húzod ki, biztosan átsült. A tetejére vajból, porcukorból és citromléből mázat is készíthetsz, de sima porcukorral megszórva is mennyei.


Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!
Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.
Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban!
Promóció
Még több recept